20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Asker, 23 Nisan için karar veremedi

TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın göreve geldikten sonraki ilk 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına kimlerin katılacağı tartışma konusu oldu.

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları’nın 23 Nisan özel oturumu ile akşam verilecek resepsiyona katılıp katılmayacakları netleşmedi. Hürriyet’in elde ettiği bilgiye göre, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Kuvvet Komutanları’na gönderdiği davetiyeler, karargáhlara ulaştı. Ancak askerlerin, Genel Kurul’daki özel oturum ile resepsiyona katılıp, katılmayacakları henüz belli olmadı. Üst düzey bir askeri yetkili, "Bugün (dün) için henüz verilmiş bir karar yok" dedi.

TÜRBAN DEĞİL DTP Kulislerde, askerlerin TBMM’ye gitmeme kararı alması halinde, bunun türbandan değil, DTP’den kaynaklanacağı ileri sürülüyor. Geçen yıl 23 Nisan resepsiyonuna askerler katılmıştı. Ancak 22 Temmuz seçimleri sonrası DTP TBMM’ye girince, askerler Meclis’in 1 Ekim’deki Genel Kurul açılışına ve akşamki resepsiyona gitmemişlerdi. Genelkurmay, geçen yılki 30 Ağustos resepsiyonuna DTP Meclis Başkanlık Divanı üyelerini de davet etmemişti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 06:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?