19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Asker Hakkari'ye temizledi

Hakkari'de askerler aileleriyle çöp topladı, belediyeyi suçladı. Etkinliğe katılan subay ve astsubaylar aileleriyle cadde ve sokaklardaydı.
Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda görevli askerler, eş ve çocuklarıyla Hakkari'nin cadde ve sokaklarındaki çöpleri temizledi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utku Cinek'in de katıldığı etkinlikte belediye, 'bölücülük yapma işini yap' sloganı ile protesto edildi.

Adı terör, eğitim ve sağlık alanında yaşanan sıkıntılarla anılan Hakkari'de bu kez çevre etkinliği yapıldı.

Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda görevli askerler kentte ilki gerçekleştirerek cadde ve sokaklardaki çöpleri toplamak için harekete geçti.

Dağ ve Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Azmi Utku Cinek'in organizasyonunda çok sayıda subay, astsubay eş ve çocukları ile 500 sivil giyimli asker cadde ve sokaklardaki çöpleri temizledi.

Çöp toplama sırasında belediye sloganlarla ve dövizlerle protesto edildi. 'Belediye bölücülük yapma işini yap' pankartı dikkat çekti. Çöp toplama kampanyası belediye binasının önünde son buldu.

DTP: "Oynanan oyunların bir parçası"

Hakkari Belediye Başkanı DTP'li Metin Tekçe ise il dışında bulunduğunu, olaydan belediye görevlilerince haberdar edildiğini söyledi.

Çöp toplama kampanyasının provokasyon olduğunu iddia eden Tekçe, "Hakkari'de böyle bir sorun yok. Bir tugay yetkilisinin, bir askerin bu davranışta bulunması çocukçadır. Hakkari'de geçtiğimiz sene oynanan oyunların bir devamı olarak değerlendiriyorum" dedi.
aa
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 11:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?