19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Askerden 'Şemdinli'ye yakın takip

Genelkurmay'da görevli hakim albay Meclis koridorlarında... Şemdinli Komisyonu raporuna son şeklini verirken Genelkurmay Meclis'e hukukçu bir albay gönderdi. Kanal D, hakim albayı Şemdinli Araştırma Komisyonu üyesi Ahmet Ersin'in odasından çıkarken görüntüledi.

Şemdinli olayları özelikle iddianame kriziyle birlikte çok tartışıldı. Van Savcısı'nın iddanamede Meclis komisyonu tutanaklarını kullanarak Orgeneral Büyükanıt'ı suçlaması nedeniyle Meclies araştırma komisyonu eleştirilerin hedefi olmuştu.
Ve aylar süren çalışmalar bitti.. Olay yeri incelendi, görüşmeler yapıldı.. İfadeler, tutanaklar derken şimdi komisyon çalışmalarına son şeklini veriyor.. Büyükanıt'ın isminin geçmesiyle daha da hassas bir biçimde gelişmeleri izleyen Genelkurmay rapor aşamasını da yakın takibe aldı.
Genelkurmay şu anda taslak halinde olan raporda ne yazdığını, hangi tespitlerin yapıldığını önceden öğrenmek için harekete geçti. Şemdinli komisyonunun raporuyla ilgili bilgi almak üzere bir binbaşı ile bir hakim albay Meclis'e geldi.

Binbaşı ve hakim albay, "henüz taslak halindeki raporda neler var, askere yönelik suçlama var mı? Şemdinli İddianamesinden sözediliyor mu?" sorularının yanıtlarını aradı.
Meclis'te Şemdinli komisyonu'nun CHP'li üyesi Ahmet Ersin'le görüşen askerler komisyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı, kendi görüşlerini aktardı ve Ersin'in anlattıklarını not etti.

ŞEMDİNLİ KOMİSYONU RAPORU 670 SAYFA

Şemdinli komisyonu raporunda son rütuşlar yapılıyor. 670 sayfalık rapor sadece basının değil Genelkurmayın da yakın takibinde. Van savcısının iddianamesinde suçlanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın adının geçmediği raporda Van Savcısı'na dönük eleştiriler var. Olayların tümünün, PKK terör örgütü tarafından yapılmadığına dikkat çekildi.

Raporda olayların tümüm PKK tarafından yapılmadığı ancan PKK dışındaki eylemlerin de anlaşılamadığı vurgulanıyor, güvenlik güçlerine yönelik hiçbir suçlama yer almıyor.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 16:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?