19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Askere mayın pususu: 3 şehit

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde terör örgütü PKK tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı mayınların patlatılması sonucu 3 er şehit oldu. Patlamada, 14 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Güçlükonak karayolu üzerinde bulunan Akdizgin köyünde konuşlu olan askeri birliğe yeni tertip edilen erbaş ve erleri sağlık kontrolü için Şırnak Asker Hastanesine götürmekte olan üç askeri araca yönelik, terör örgütü mensuplarınca yol kenarına daha önceden yerleştirilen patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Personelin infilakın etkisiyle yere düşmesine müteakip ikinci bir düzenek 10 metre geride patlatılmıştır. Patlama sonucu Ulaştırma Er Muhammet Hasan Erkesikbaş ve Metin Selçuk şehit olmuştur. Ağır yaralı Ulaştırma Er Cihan Namlı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak Şırnak Asker Hastanesinde şehit olmuştur. Yaralanan 14 personelin sevk edildikleri Şırnak ve Diyarbakır askeri hastanelerinde tedavileri devam etmektedir."


İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 19:53:46
Güncelleme :6 Aralık 2006 Çarşamba 09:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?