28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Askeri araç yuvarlandı: 5 yaralı

ORDU’nun Ulubey İlçesi’nde devriye gezen jandarma ekibinin aracı, yoğun kar yağışı nedeniyle yoldan çıkarak uçuruma yuvarlandı. Kazada 1’i ağır, 5 asker yaralandı. 

Ulubey ve Gürgentepe ilçeleri arasında kalan Refaiye Köyü’nde dün gece devriye gezen jandarma ekibinin aracı, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kayarak yaklaşık 35 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada, araç içerisinde bulunan 1 uzman çavuş ve 4 er yaralandı. Kazanın ardından Ulubey ve Gürgentepe’ye bağlı 112 Acil Servis ambulansları olay yerine sevk edildi.

Takviye olarak Ulubey İlçesi Şoförler ve Otomobilciler Odası’na bağlı ambulans da bölgeye gönderildi. Ordu İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nevzat Yıldız da Ordu Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gelerek yaralıları beklemeye başladı.

Ambulanslar hastaneye geldiğinde yaralı askerlerle bizzat ilgilenen Albay Nevzat Yıldız, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, telefonla da sık sık Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman’a bilgi verdi.

Jandarma Uzman Çavuş Kenan Karakaya (36), Jandarma erler Mehmet Gülperi (20), Ramazan Hasan (20), Cesur Çelik (20) ve İbrahim Uysal (20) acil serviste ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra tedavi altına alındı. Erlerden Mehmet Gülperi’nin durumunun ağır olduğu bildirildi. Jandarma aracının yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle zincir takılı olmasına rağmen kayarak uçuruma yuvarlandığı belirtildi.


DHA/Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 14:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?