30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Askeri bilirkişi görüşünü açıkladı

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramalarda ele geçirilen 5 harddisk ile ilgili askeri savcılığın bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda, "Oraj" ve "Suga" planlarıyla ilgili bilgilerinde bulunduğu hard diskin yer darlığı nedeniyle döşeme altına konulduğu bilgisi yer aldı.

5 kişilik bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan raporda, 3 ve 5 nolu hard disklerin "Manipülatif" olarak nitelenen söz konusu dosyaların tamamının hard disklerin arşive kaldırıldığı 28 Temmuz 2009'dan sonraki tarihte, sistem tarih/saati değiştirilmiş başka bir bilgisayardan aktarılarak kaydedildiğinin anlaşıldığı belirtildi. 30 sayfalık raporda, ele geçirilen 5 adet hard diskin incelendiği ve Donanma Komutanlığı İstihbarat İKK ve Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde halen görev yapan personelin bilgilerine de başvurulduğu kaydedildi.

Askeri bilirkişinin hazırladığı raporda, bilgisine başvurulan tutuklu asker Astsubay Erdinç Yıldız'ın 'Oraj' ve 'Suga' planlarıyla ilgili bilgilerinde bulunduğu hard diskin 28 Temmuz 2009 tarihinde arşive kaldırıldığını, yer darlığı nedeniyle döşeme altına konulduğunu ifade ettiği belirtildi. 3 ve 5 nolu hard disklerde yer alan 'Oraj' ve 'Suga' ile ilgili belgelerin hard disklerin arşive kaldırıldığı tarihten sonra kaydedildiği raporda değerlendirildi. Raporda ayrıca teknik incelemenin doğası gereği belgelerin kim tarafından ve hangi tarihte, hangi bilgisayarda, ne maksatla oluşturulduğu sorularına cevap verecek yeterli veriye ulaşılamadığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 19:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?