18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Askeri casusluk davasında tahliye

Muvazzaf ve emekli askerlerle TUBİTAK görevlilerin de yargılandığı Askeri Casusluk ve Şantaj davasında 5 sanık tahliye edildi.

Sanıklar, ‘atılı suçların bir kısmının vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süreler dikkate alınarak’ tahliye edildi.İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 11 tutuklu sanık ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Savunmaların ve avukatların taleplerinin ardından mahkeme ara karar için ara verdi. Yaklaşık 2 saat aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar TÜBİTAK görevlisi Yücel Çipli, Albay Necmi Yıldırım, Üsteğmen Alper Eylem Ersoy, Üsteğmen Burak Çetin, Yüzbaşı Esin Tolga Uçar’ı ‘atılı suçların bir kısmının vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süreler dikkate alınarak’ tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme, tutuklu sanıklar İbrahim Sezer, Tamer Zorlubaş, Zeki Mesten, Mehmet Seyfettin Alevcan, Deniz Mehmet Irak ve Ekrem Saltuk Baysal’ın ise tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Öte yandan sanıklar hakkındaki şikayetinden vazgeçen müşteki Tümamiral Mücahit Şişlioğlu’nun önümüzdeki celsede ifadesinin alınması için duruşmada hazır edilmesi istenildi.

 

...
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2012 Çarşamba 20:07:22
Güncelleme :15 Şubat 2012 Çarşamba 21:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?