29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Askerler bölgeyi ablukaya aldı

Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapan Çin'de ard arda yaşanan patlamalarda 2 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapan Çin'de 20'ye yakın patlama yaşandı. Patlamaların arıdan bölgeden şiddetli silah sesleri yükseliyor. Olayda ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi ise yaralandı.

Ülkenin kuzeybatında bulunan Xinjiang bölgesinin Kuqa kentinde meydana gelen patlamalar ve ardından duyulan silah sesleri korkulu anlar yaşattı.

Başkent Pekin'de düzenlenen olimpiyat oyunları sebebiyle üst düzeyde olan güvenlik önlemlerine rağmen böylesine bir olayın meydana gelmesi, bölgede bulunanları tedirgin etti.

Edinilen bilgiye göre yerel saatle 03.20 ile 04.00 saatleri arasında yaşanan patlamaların ardından bölgeye intikal eden askeri birlikler, çevreyi abluka altına aldı.

Bu arada Kuqa'da bulunan yabancı uyruklu bir şahıs, ilk patlamadan hemen önce kentin üzerinden bir jet uçağının uçtuğunu ve ardından ard arda 20'ye yakın patlama sesi duyulduğunu dile getirdi.

Bu arada diğer görgü tanıkları, patlamalarla birlikte gökyüzüne ışıklar saçıldığını ancak yangın ya da duman göremediklerini ifade etti. İlk belirlemelere göre olayda 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri, ölü sayısının artabileceğini bildirdi.

Öte yandan patlamaların neden kaynaklandığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, ilk patlamadan yaklaşık 1.5 saat sonra kentten silah sesleri yükseldiği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 09:25:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?