16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Askerler bu kez Elazığ'da yürüdü

Ulu Önder Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 70. yıldönümü törenlerinde yapılan yürüyüşte, asker ve polisler marşlar söyledi.

Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 70. yıldönümü nedeniyle Elazığ Garı'nda tören düzenlendi. Atatürk'ün trenle Elazığ'a gelişinin temsili olarak canlandırıldığı törende konuşan Vali Vekili Kadir Okatan, ismini bu gezi sırasında Ulu Önder'den alan ilin Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlılığını yakın zamanda yapılan terörü telin mitingiyle gösterdiğini belirterek, "Gazi Mustafa Kemal tarafından kurulan demokratik ve laik cumhuriyetin önemi, son yıllarda bölgemizde ve dünyada daha çok bilinmektedir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Vekili Okatan, 8. Kolordu Komutanlığı Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Hidayet Ünlü, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, öğrenciler, asker ve polislerin katılımıyla yürüyüş yapıldı.

İstasyon ve Gazi caddelerinden geçerek Vilayet'e kadar süren yürüyüş sırasında marşlar söyleyen askerler, "Tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek dil", "Bayrak inmez, vatan bölünmez", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları attı.

Evlerinin balkonlarına çıkan çok sayıda vatandaş, askerleri alkışladı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 16:23:19
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 17:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?