23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Aşkın: Çok mutluyum

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, dün hakkında verilen tahliye kararı sonrası bu sabah tedavi gördüğü hastane odasının demir parmaklıklı camından dışarıda bekleyen gazetecilerle kısa bir sohbet etti.

YYÜ Rektör Aşkın, 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dünkü duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Tedavi gördüğü YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ndeki odasının camını bugün açarak, dışarıda bekleyen gazetecilere el sallayan Aşkın, "Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi. Gazetecilerin, "76 gün sonra kendinizi nasıl hissediyorsunuz şeklindeki sorusuna

Aşkın, "Herkesin hissedebileceği şeyler, çok mutluyum" deyip el salladı.
Bu arada, Rektör Aşkın, yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, bu süreçte çoğu kendisini tanımayan tüm halkın desteğini aldığını belirten Aşkın, "Herkese teşekkür ederim. Siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcilerine teşekkür ederim. Cezaevi durumumu hafifletmek için personel, mahkum ve tutuklular bana çok yardım etti.

Hastanede özel olarak ismini zikretmek istediğim özel doktorlarım Doç. Dr. Niyazi Güler, Çetin Kotan, Hastane Başhekimi Hüseyin Avni Şahin, Hastane Müdürü Metin Aksan ve Müdür Yardımcısı Mahmut Erdoğan'a teşekkür ederim. Şunu iyi işaret etmek istiyorum. Yargı, YÖK ve üniversiteler cumhuriyetin kurumlarıdır, bunları eleştirebiliriz, çeşitli görüşler ileri sürebiliriz. Tartışıp, tümüne saygı gösterip, sahip çıkmalıyız. Bu kurumlar toplumda adaleti sağladığı için ve toplumu geleceğe taşıyan kurumlardır. Yargı süreci devam ettiği için yorum yapamıyorum. Tekrar hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

'CUMHURİYETİN KURUMLARINA SAHİP ÇIKMALIYIZ'

Prof. Dr. Yücel Aşkın, yaptığı yazılı açıklamada da basına ve halka gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederk, yargı süreci devam ettiği için bu konuda yorum yapamayacağını belirtti. Aşkın, açıklamasını şöyle tamamladı: "Yargı, YÖK, Üniversitelerarası Kurul, Cumhuriyetin kurumlarıdır. Bunlar eleştirilebilir, çeşitli görüşler ileri sürülebilir, tartışılabir. Ancak bu kurumların tümüne saygı gösterip sahip çıkmak zorundayız. Çünkü bu kurumlar, toplumumuzda adaleti sağlayan ve toplumu geleceğe taşıyan kurumlardır." Rektör Yücel Aşkın, daha sonra odasının penceresine çıkarak basın mensuplarına el salladı.

İHA/aa
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 12:24:41
Güncelleme :30 Aralık 2005 Cuma 12:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?