22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Astsubay ve 2 kişi tutuklandı

Danıştay saldırısında ve Ümraniye'deki el bombalarının ele geçirilmesinde adı gündeme gelen Muzaffer Tekin, Kadıköy'deki evinde gözaltına alındı.

Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarının sahibi olduğu öne sürülen Oktay Y. ile yakınlığı bilinen Muzaffer Tekin dün gece Kadıköy'deki evinde gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Ümraniye'deki bir gecekonduda ele geçirilen el bombaları ve patlayıcı maddelerin Oktay Y.'ye ait olduğunun belirlenmesini ardından Oktay Y. gözaltına alınmıştı. Tekin'in, suç örgütü kurmak iddiası ile gözaltına alındığı bildirildi.


3 KİŞİ TUTUKLANDI

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombası, TNT kalıpları ile fünyelere ilişkin adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderilen şüpheliler emekli astsubay Oktay Y, ev sahibi Mehmet D. ve Ali Y, nöbetçi cumhuriyet savcısı Selim Berna Altay tarafından sorgulandı.

Şüpheliler daha sonra, ''patlayıcı madde bulundurmak'' suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderildi.

Nöbetçi mahkemece yeniden sorgulanan Oktay Y, Mehmet D. ve Ali Y'nin tutuklandığı belirtildi.

ALKIŞLARLA CEZAEVİNE GİRDİLER

Ümraniye'de bir evde ele geçirilen patlayıcı maddelerle ilgili olarak gözaltına alınan ve aralarında emekli astsubay O.Y.'nin de bulunduğu 3 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece "Terör örgütü üyeliği, bomba bulundurmak" suçlarından tutuklandı.

Hrant Dink soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılarından Fikret Seçen tarafından sorgulanan emekli astsubay O.Y.'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi, "patlayıcı madde bulundurmak" ve "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sorgularına devam edilen 3 şüpheli tutuklandı. Emekli astsubay O.Y.'nin emniyette alınan ifadesinde haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek el bombalarını boş bir araziden bulduğunu söylediği öğrenildi. Dink soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılarından Fikret Seçen'e ifade veren 3 şüphelinin de hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkartılan zanlılar, cezaevine gönderildi. Emekli astsubay O.Y, adliyeden çıkartılırken bazı yakınları tarafından alkışlandı. Diğer zanlılar adliyeden çıkartılırken kapıdaki yaklaşık 20 kişilik grup tarafından alkışlandı. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkartılan zanlılar, basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakırken, yakınları polis araçlarının gidişi sırasında alkış tutmaya devam etti.

ajanslar
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 16:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?