22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Atatürk Havalimanında yakıt skandalı!

Amerikan Delta Havayolları'nın İstanbul-New York seferini yapan uçağının, yeterli yakıt bulamadığı için ikmal yapmak üzere Roma'ya indiği iddia edildi. 

Delta Havayolları Türkiye Şube Müdürü Giray Salgirtay, yaptığı açıklamada, bugün saat 11.45'de İstanbul-New York seferini yapacak 73 sefer sayılı uçağa yakıt sağlayan ExxonMobil şirketinden yeterli yakıt ikmalinin yapılamadığını öne sürdü. Salgirtay, yakıt aldıkları ExxonMobil şirketi yetkililerinin ''1 Ocak 2007 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yeni gümrük mevzuatı nedeniyle şirketin gümrükten yeterince yakıt çekemediğini ve bu nedenle çarşamba gününe kadar uçaklara ancak ihtiyacının yarısı oranında yakıt verebileceklerini'' söylediklerini iddia etti. 

Bunun üzerine, bugün gerçekleştirilen İstanbul-New York seferi için yarım depo yakıt alarak kalktıklarını kaydeden Salgirtay, uçağın, rotasını değiştirip Roma'ya inerek yakıt ikmali yapıp New York'a gittiğini bildirdi. ExxonMobil Havacılık Müdürü Emre Kardeş ise uçakların normal bir şekilde yakıtlarını aldığını ve yakıt sıkıntısı çekilmediğini ifade etti.
Şirketten yakıt alan diğer havayolu şirketlerinin yetkilileri de yakıt alımında herhangi bir sorun yaşamadıklarını söylediler.
Öte yandan ExxonMobil ve Shell ile birlikte Atatürk Havalimanı'nda uçaklara yakıt hizmeti veren BP Havacılık Operasyon Müdürü Ali Uğur Çandarlı ise gümrük mevzuatı gereği uçak yakıtı sağlanmasında genel bir problem olduğunu, ancak bu nedenle uçuşlarda bir aksama yaşanmadığını belirtti.
Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 17:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?