28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

'Atık işindeki para eroin ticaretinde bile yok'

CHP İstanbul Milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu, son günlerdeki zehirli varil konusuna değinirken bu işin de mafyasının olduğunu öne sürdü.

Bir sanayicinin, "Elimde 27 varilim var. İZAYDAŞ, varil başına 800 Euro istiyor" diye yakındığını belirten Kumkumoğlu, şöyle dedi: "Bu işin bir mafyası da oluşmuş. Fiyatın bu kadar yüksek olmasından işte bu mafya kárlı çıkıyor. Varil başına 100 Euro alsa sadece İstanbul’da yılda 100 milyon Euro’luk bir rant var demektir. Bu kadar parayı, eroin ticaretinden bile kazanamazsınız." Yer altındaki zehirli varillerin yerlerini tespit etmek için ilginç bir öneride de bulunan Kumkumoğlu, "Varillerin yerini ihbar edenler, suçlu bile olsalar onlara ceza yerine ödül vermeliyiz" dedi. Kumkumoğlu, şunları söyledi:

DON KİŞOT GİBİ

Zehirli variller ortaya çıktığında Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, bunları buldu diye neredeyse üzerlerine çıkıp sevindi. Oysa Türkiye’de yılda 1.5 milyon ton atık olduğunu, bunun çok az bir bölümünün yok edilebildiğini, geriye kalanın da toprağa ve suya atıldığını bakan olarak zaten bilmesi gerekir. Oysa o Don Kişot gibi olayın üzerine gittiği havasını yayıyor. Eğer bakanın yaptığı hesap doğruysa sadece İstanbul’da bir yıl içinde toprağa gömülen varil sayısı 1 milyona yakın.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 08:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?