16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Atlayan yolcu ameliyatta

İçişleri Bakanı Osman Güneş, AtlasJet uçağını kaçıran hava korsanlarından birinin Türk vatandaşı olduğunu, diğerinin ise Suriye pasaportu taşıdığını bildirdi.
Bakan Güneş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Elde iki kişi var. Bunlardan birisi Mehmet Reşat Özlü. Bu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Birisi Mommen Abdül Aziz Talikh, pasaporttaki ismine göre... Bu Suriye pasaportu taşıyan birisi. Muhtemelen Filistinli olduğunu düşünüyor arkadaşlarımız ama Suriye pasaportu taşıyor.

Bunların kimlerle ilişkili olduğu ve kimlerin adına, hangi maksatla bu eylemi gerçekleştirdiği arkadaşlarımızın incelemesinden, araştırmasından sonra ortaya çıkacak."

İçişleri Bakanı Güneş, iki hava korsanının sorgulanmasına Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde başlandığını, bunlar sonuçlanınca gerekli bilgilerin kamuoyuna açıklanacağını da dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

Uçak kaçıran eylemcilerin elindekinin bomba değil, oyun hamuru olduğu açıklandı.

Cihan haber ajansına göre hava korsanları Türk uyruklu Mehmet Reşat Özlü ve Filistinli Muhamammed Aziz Talip.

Kalça kemiği kırılan yolcu ameliyata alındı 


Lefkoşa-İstanbul seferini yaparken iki hava korsanı tarafından kaçırılmak istendikten sonra yakıt ikmali yapılmak üzere Antalya'ya indirilen uçaktan atlarken yaralanan Mehmet Zaim Necatigil'in kalça kemiğinin kırıldığı ve ameliyata alındığı bildirildi.

Kaçırılan uçaktan atlarken yaralanan ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan yolculardan Mehmet Zaim Necatigil'in düşme anında kalça kemiğinin kırıldığı belirtildi. Hastane yetkilileri, Necatigil'in ameliyata alındığını kaydettiler.



ÖNCEKİ HABER

Atlas Jet uçağını kaçıran hava korsanlarıyla pazarlıklar tıkandı, güvenlik birimlerinin operasyon hazırlığı yaptığı öne sürülüyor. Pilotların ve yolcuların büyük bir bölümünün uçaktan ayrılmasının ardından telsiz bağlantıları kesildi. Korsanların yeni pilot istediği, bu talebe olumsuz yanıt alınca çok sinirlenerek telsiz bağlantısını kestiği bildiriliyor.

Hava korsanlarının başka bir ülkeye gitmek istedikleri, uçakta kalan 4 yolcuyu ve mürettebatı da yanlarında götürmek istedikleri öğrenildi.


Korsanlar uçağa pilot istiyor

Hava korsanları uçağa yeni kaptan istedi. Antalya Havalimanı yetkilileri ise uçağa asla pilot gönderilmeyeceğini ve uçağın Antalya'dan başka hiç bir yere gidemeyeceği cevabını verdi.


Antalya'da hava korsanlarının etkisiz hale getirilmesi için bütün operasyon planları yapıldı. Ankara'dan uçak korsanlarına yönelik özel olarak eğitilen bir takım polis Antalya havaalanı'na şu dakikalarda indi.

Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın başında bulunduğu tim Ankara'dan gelecek "operasyonu başlatın" talimlatını beklemeye başladı.

Özel Harekat Tim'inin uçak korsanlarına yönelik özel olarak eğitilen birimi şu ana kadar 3 uçak kaçırma olayına müdahele etmişti.


Antalya valisinin verdiği bilgilere göre şu anda uçakta 4 yolcu 2 müretebat ve 2 korsan dışında kimse bulunmuyor.

İran, korsanların talebini inceliyor 

İran hava yolları kurumu, Lefkoşa-İstanbul seferini yaparken kaçırılmak istendikten sonra yakıt ikmali için Antalya'ya indirilen AtlasJet uçağının Tahran'a getirilmesi talebini incelediklerini söyledi.
İran hava yolları kurumundan bir yetkili, yarı resmi Fars haber ajansına yaptığı açıklamada, uçağı kaçıranların İran'a gelme taleplerinin kendilerine ulaştığını ve yetkililerin bunu incelediğini bildirdi.

İranlı yetkili, "Bu uçağa havalimanlarımıza iniş izni, sadece Milli Güvenlik Konseyi'nin talimatıyla verilebilir" dedi.

Ülkenin güvenliğini ilgilendiren önemli kararların alındığı konseyin başkanlığını Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad yapıyor.

Bu arada, uçak kaçırmayla ilgili şu ana kadar iki ülke arasında resmi bir iletişim kurulmadığı belirtildi.


ajanslar
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 15:36:08
Güncelleme :18 Ağustos 2007 Cumartesi 15:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?