16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Avrupa'da fink atıyor olmasın!

Ankara iki gündür paket haberleriyle çalkalanıyor. Karayılan Ankara'da aranıyor ama Avrupa'da görüldüğüne dair ihbarlar da yok değil. PKK'nın Dağlıca'ya yaptığı baskını devletin birçok bakanından önce öğrenen birisi vardı: BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu... "Son 1 aydır Karayılan'la ilgili telefonlar artmaya başladı" diyor BBP lideri.
Arayanların çoğunluğu Avrupa'nın değişik kentlerinde yaşayan Yazıcıoğlu'nun Ülkü Ocakları Genel Başkanı olduğu dönemden arkadaşları ve diğer tanıdık isimlermiş.

Kısa bir süre önce Hollanda'dan aramışlar. "Başkanım Murat Karayılan'ın burada olduğunu ve bir düğüne katıldığını tespit ettik, alalım mı?" diye sormuşlar. Yazıcıoğlu, "Karıştırmış olmayasınız; benim bildiğim o hâlâ Kuzey Irak'ta demiş"

Yazıcıoğlu'nu arayanlar bu cevaptan tatmin olmamışlar. "Tespit ettik, bir düğüne katıldı" diye ısrar ediyorlarmış. Muhsin Bey, "paketleyip getiremediklerine göre ya alamadılar, ya da karıştırdılar" diyor.

Fransa'dan da bir genç aramış BBP liderini. "Mutlaka görüşmemiz lazım. Geliyorum" demiş. Yazıcıoğlu, "Gerek yok, telefonla konuşalım" karşılığını vermiş. "Telefonla konuşulmaz" diye ısrar etmiş arayan kişi. Ve bir gün sonra BBP liderinin karşısındaymış. "Bunların alınması istenmiyor mu?" diye ters bir soruyla girmiş söze. "Bunlar" dediği terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan.

Karayılan'ı Fransa'da tespit ettiklerini, paketlemek üzereyken "Almayın" talimatı üzerine operasyonun son anda suya düştüğünü anlatmış. 'Almayın' diyen kişinin kim olduğunu aktarmadı Yazıcıoğlu.

Hatırlarsanız Öcalan'ı Suriye'deki karargahından almak üzere de birkaç başarısız operasyon yapılmıştı. O zaman da Ankara'dan operasyonun iptal edildiğine ilişkin telefonlar geldiği rivayet edilirdi. Bunlar Yazıcıoğlu'na intikal eden olaylar. Yazıcıoğlu son andaki "almayın" talimatları hakkında yorum yapmıyor ama manidar buluyor. Devlet Kandil'de, gazeteciler Ankara'da ararken, Karayılan Avrupa kentlerinde fink atıyor olmasın.

yenişafak
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 09:26:43
Güncelleme :23 Kasım 2007 Cuma 14:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kontrgerilla almanyada IP: 92.226.136.xxx Tarih : 23.11.2007 11:57:47

bu teröru kurutma isi avrupada devletimizin destegine ihtiyac duymaktadir ,bunlarin paketlenmesi alinmasi bir problem teskil etmez görüsündeyim ...