19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Avrupa'dan PKK'ya tarihi çağrı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde, bugün imzaya açılan bir bildiride PKK/Kongra-Gel’e ‘derhal silah bırak’ çağrısı yapıldı.

AKPM’deki Türk heyetinin girişimiyle imzaya açılan yazılı bildiride, PKK/Kongra-Gel’in son zamanlarda Türkiye’de yeniden insanların hayatına mal olan terör faaliyetlerine başladığı not edilerek, örgütten ‘derhal ve koşulsuz biçimde terör eylemlerini durdurması ve silah bırakması’ isteniyor.

“Her türlü politik talep ve amaca demokratik yollardan başvurulması gerektiği” görüşünün de yer aldığı bildiride, terörizmin demokratik kurumlar ve uluslararası güvenlik için en önemli tehditlerden biri olduğu vurgulanıyor ve hiçbir şekilde meşru kılınamayacağı belirtiliyor.

Hafta içinde resmen yayımlanması beklenen bildiriye şu ana kadar aralarında Yunanistan, Ermenistan, Rusya ve diğer Avrupa ülkelerinden 100’ü aşkın parlamenter imza attı.

Bildiri, hafta içinde AKPM genel kurulunda okunarak resmen tutataklara geçmiş olacak.

‘GÜNEYDOĞU OLAYLARI PKK’NIN TAHRİKİ SONUCU’
Bu arada genel kurul toplantıları öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Güneydoğu’daki olaylar gündeme geldi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Rene Van Der Linden, “Güneydoğu Anadolu’daki olayların arkasında PKK’nın olduğunu düşünüyoruz. PKK terör örgütüdür ve Avrupa Birliği’nin kara listesindedir. PKK terörünü kınıyoruz” dedi.
NTV
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 20:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?