20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Avukat vurana avukat bulunamadı

Dershanesine icra işlemi için gelen Avukat Ebru Düzgen'i tabanca ile bacağından vurduğu iddiasıyla adliyeye sevk edilen zanlı için Trakya'da avukat bulunamadı. Edirne, Tekirdağ ve Kırklarelili avukatlar, meslektaşlarını yaralayan zanlıyı savunmak istemedi.

 

 

Peştamalcı Caddesi üzerinde özel bir dershaneye icra işlemlerini başlatmak üzere giden Avukat Ebru Düzgen, işyeri sahibi tarafından bacağından vurulmuştu. Olayın hemen ardından kaçan işyeri sahibi K.Ö. yaklaşık 1 saat sonra Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yakalandı.

Tekirdağ'a getirilen zanlı, ilk olarak Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Avukata ateş ettiği silahı Çorlu kavşağındaki araziye attığını söyleyen zanlı, daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'na getirildi. Cumhuriyet Savcısına ifade veren K.Ö., tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Ancak zanlıyı Tekirdağ Barosu'na kayıtlı hiçbir avukat savunmak istemedi. Önce Edirne'den avukat isteyen Savcılık, "Baromuza bağlı avukatlar, meslektaşlarını yaralayan birini savunmak istemiyor" şeklinde yanıt aldı. Daha sonra Kırklareli Baro'su da aynı nedenle avukat göndermeyince, İstanbul Barosu'ndan yardım istendi. Zanlının gelişinden 6 saat sonra adliyeye ulaşan Av. Ahmet Ertem ile birlikte nöbetçi mahkemeye ifade veren K.Ö. tutuklanarak, cezaevine konuldu.


Gizlice arka kapıdan çıkarılan zanlı, başına geçirdiği mont ile yüzünü gizlerken, K.Ö.'nün aile dostu olduğunu söyleyen bir şahıs, gazetecilere saldırdı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 01:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?