27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Ayağı ölüme takıldı

Ayağı ölüme takıldı

Maskesi çıkan ve yoğun duman altında kalan itfaiye eri şehit oldu

Sultanbeyli Fatih Bulvarı’nda bulunan bir halı mağazasında çıkan yangın genç itfaiyecinin hayatına mal oldu. Elektrik kontağı sonucu çıktığı sanılan yangın kısa sürede tutuşan sentetik halılar nedeniyle yangın büyüdü. Yangına depodan müdahale eden itfaiye erlerinden Mustafa Arabacı (29), Yaşar Üresin (26) ve Ali Üreği (45) sentetik halılardan çıkan zehirli duman nedeniyle etkilendi. Üresin ve Üreği dışarı çıkmayı başardı ancak Arabacı içerde kaldı. Sultanbeyli'de yangın

Yangından yaralı olarak kurtarılarak tedavi alınan yaralı itfaiye erleri Yaşar Üresin polise verdikleri ilk ifadede şunları söyledi: “Aşağı inip deponun kapısını kırdık. Bu sırada çok yoğun alev ve duman bir anda kapıdan üzerimize geldi. Hemen kaçarak kendimizi dışarı attık. Mustafa’nın zannedersem ayağı bir yere takılıp düştü ve dumandan zehirlendi. Kendisini bizim gibi dışarı atamadı daha sonra diğer arkadaşlar içeri girerek Mustafa’yı dışarı çıkarttılar.” Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise“Kapıyı kırarak içeri girmeye çalışmışlar. Bu sırada içerdeki halılar düşerek yangının daha da büyümesine ve dumanın artmasına neden olmuş. Düşen halılardan birisi Mustafa’ya çarparak maskesinin düşmesine neden olmuş. Kendini dışarı atamamış” dedi.

İTFAİYECİ BAKIM YAPARKEN ÖLDÜ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sultanbeyli ve Eyüp’te meydana gelen ve 2 itfaiye erinin şehit olması, 3’ünün de yaralanmasıyla sonuçlanan olayların bilirkişi incelemesinin ardından netlik kazanacağını bildirildi. Yapılan açıklamada, Bayrampaşa Grubu’na bağlı Eyüp İtfaiye Müfrezesi’nde olay dönüşü bakım ve temizlik yapan Hüseyin Çekiç’in de elektrik akımına kapılarak şehit olduğu hatırlatıldı.
 


 

Vatan
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 17:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?