16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Aydın'da uyuşturucu çetesine darbe

Aydın'ın Kuşadası ve Söke ilçelerinde uyuşturucu imal eden, pazarlayan ve piyasaya sürdüğü iddia edilen şebekeye mensup 24 kişinin, 6 ay süren takip sonucu yakalandığı belirtildi.

Kuşadası'nda turizm sezonu öncesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince düzenlenen ”Çığlık Operasyonu” kapsamında, uyuşturucu ve organize suç çetesine mensup olduğu belirtilen 3'ü kadın 24 kişi takibe alındı. Kuşadası ve Söke'de uyuşturucu imal eden, pazarlayan ve piyasaya sürdüğü ileri sürülen çeteyi 6 aydır takip eden ekipler, mahkeme kararıyla telefonları dinlemeye alırken, yapılan pazarlık ve uyuşturucu satışlarını da görüntüledi.

Ekiplerin, Kuşadası ve Söke ile Aydın ve İzmir'de 3 gün önce aynı anda düzenledikleri operasyonda, söz konusu zanlılar yakalandı. Baskınlarda, çok miktarda kokain, esrar, uyuşturucu hap ile çok sayıda tabanca, pompalı tüfek ve bu silahlara ait mermiler ele geçirildi.

Polisin “Çığlık Operasyonu” kapsamında yakaladığı zanlıların, çeşitli tarihlerde Kuşadası'nda çocuk kaçırma, iki ayrı kurşunlama, silahla adam yaralama gibi olaylara da karıştıkları belirlendi. Şebeke üyeleri, 3 gün süren sorgulamanın ardından çıkarıldıkları Kuşadası Nöbetçi Mahkemesinde tutuklandı.

Bu arada, aynı çeteye mensup 22 kişinin de son bir ay içerisinde değişik tarihlerde tutuklandığı belirtildi.

a.a
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 10:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?