26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Azeri basını: Anlaştılar

Azeri basını: Aliyev-Sarkisyan prensipte anlaştı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarj Sarkisyan arasındaki görüşme, ABD'nin Prag Büyükelçiliğinde yapıldı.

Zirveden gelen ilk haberlere göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan arasında, Karabağ konusunda temel prensiplerde anlaşmaya varıldı. Azeri basınından gelen bu iddia, Ermeni kaynaklarınca yalanlanmadı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bünyesindeki Minsk Grubunun eş başkanlarından ABD'nin önderliğinde başlayan Aliyev-Sarkisyan görüşmesinde, diğer iki eşbaşkan Fransa ile Rusya'nın temsilcileri de yer aldı.

GÜL: 2009 KAFKAS SORUNU İÇİN FIRSAT YILI

Aliyev ve Sarkisyan'ın Dağlık Karabağ konusunda prensip anlaşmasına varmasının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de 2009'un Kafkas sorunu için fırsat yılı olduğunu belirtti.

AZERİ GAZETECİ İYİMSER DEĞİL

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Prag'da yaptıkları görüşmede prensipte anlaşmaya vardığı yönündeki haberi değerlendiren Azerbaycanlı gazeteci Turah Talehoğlu ise şunları söyledi:

"Bu görüşmenin bir önceki görüşmelerden bir farkı olmayacağını düşünüyorum. Bundan önce de bazı konularda uzlaşmaya varmışlardı. Eğer ABD ve Fransa devlet başkanları ağırlık koyarlarsa Dağlık Karabağ konusunda önemli gelişmeler olabileceğini düşünüyorum."


 

İHA-Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 17:56:02
Güncelleme :7 Mayıs 2009 Perşembe 18:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.252.xxx Tarih : 7.05.2009 22:01:28

ne oldu şimdi türk basını günlerce ermeni açılımlarından bahsediyordu obama bile sanki  ermeniler özgürlük için gelmişti  biz batı arkamızda dedik  kardeşlerimizi  sıkıştırdık tehdit ettik kapı açarız diye  kardeşlerimiz alındı ve bize cephe aldı hatta azerbeycanda türkler dövüldü iş yerleri yağmalandı olaylar devam ederken  İran karşı atak yaptı ermenistana her türlü desteğe açığım türkiyeyi ne yapacaksınız dedi ardından avrupa araya girdi iki tarafı anlaştırdı peki bizim cumhurbaşkanımız toplantıya çağrıldı mı fikri soruldumu hayır  azeri ve ermeniler ne üzerine anlaştı onu bile bilmiyoruz ben size söyleyim filistinde-israil acılımımız ne olduysa ermeni-azeri açılımıda aynı hüsranla sona  erdi  dünya devletlerinin tavrı açık türkiye ye dünya üzerinde hiç bir rol yok ve basiretli politikacılarımız olmadıkça da hiç olmayacak