28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Baba: Oğlum asılmalı...

Bursa’da arkadaşı Yiğit Bekçe ile yaptıkları seri cinayetlerden tutuklanan Mehmet Karahasan’ın babası Osman Karahasan, “Düşündükçe çıldırıyorum. Masum olan o kişileri öldüren oğlumun asılmasını istiyorum. Bir baba için en acı istek herhalde budur. Keşke cinayetlerden sonra intihar etseydi” dedi. Diğer seri katil zanlısı Yiğit Bekçe'nin annesi Emine Bekçe ise “Ben onu katil olsun diye doğurmadım. Cezası neyse çeksin” diye konuştu.

Baba Karahasan, can güvenliklerinin bulunmadığını belirterek savcılıktan koruma isteyeceklerini belirtti.

Bursa, Sakarya, İzmit, Mersin ve Ankara'da 7 kişiyi arkadaşı Yiğit Bekçe ile öldürdükten sonra yakalanan Mehmet Karahasan’ın babası Osman Karahasan, yaşanan olaylara inanamadığını söyledi. Düşündükçe çıldırasının geldiğini dile getiren baba Osman Karahasan, “Çok acı bir olay. Masum olan 7 kişiyi katlettiler. Onlar ekmek parası için uğraşıyorlardı. Suçsuzdular. Hiç yere öldürüldüler. Geride yetim, dul kadın bıraktılar, ideallerine ulaşamadılar. Bundan daha acı bir olay olamaz” dedi.

Günlerdir uyumadığını dile getiren Osman Karahasan, “Mehmet’in ve Yiğit’in asılmasını istiyorum. Bunlara bu ceza yakışır. Bir baba için de herhalde bundan daha acı bir istek olamaz. Ama onlar bu cezayı hak ettiler. Mehmet’ten utanıyorum. Keşke cinayetlerden sonra intihar etseydi” diye konuştu. Ölenlerin yakınlarından oğlu adına bir kez daha özür dileyen Osman Karahasan, “O masum ve zavallı insanların anne, baba, eş, çocuk ve akrabalarına başsağlığı diliyorum” dedi.

CAN GÜVENLİĞİM YOK

Yaşanan bu olaylardan sonra eşinin, çocuklarının ve gelininin haklı olarak korktuğunu belirten Osman Karahasan, Yalova Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak güvenlikleri için tedbir isteyeceklerini sözlerine ekledi.

SERİ KATİLİN ANNESİ: CEZASI NEYSE ÇEKSİN

Türkiye'nin çeşitli illerinde 7 kişiyi öldürdükleri ve 2 kişiyi yaraladıkları iddiasıyla tutuklanan iki zanlıdan Yiğit Bekçe'nin annesi Emine Bekçe, “Ben onu katil olsun diye doğurmadım. Cezası neyse çeksin” dedi. Yalova'da oturan anne Emine Bekçe, oğlunun cinayetler işlediğini, bayram ziyareti için gittiği yakınlarının evinde televizyon izlerken öğrendiğini söyledi. Olayları öğrendiği günden beri iğnelerle ayakta durabildiğini, zamanının hastanelerde geçtiğini belirten Bekçe, hala büyük şokta olduğunu, birilerinin kendisine “Yaşananlar bir kabus, gerçek değil” demesini beklediğini ifade etti

Bekçe, oğlunun 8 aydır Yalova'nın Altınova ilçesinde bir serada çalıştığını, kazandığı parayı kendisine getirip verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Yiğit, yaralama olayına falan karışmıştı ama inanın bugüne kadar kimseyi öldürmedi. 9 ay önce cezaevinden çıktı. Ondan sonra da çalışmaya başladı. Oğluma ne olduysa Mehmet'i (Mehmet Karahasan) tanıdıktan sonra oldu. Hatta ramazan ayının ilk haftasında Mehmet, eşi ve çocuğuyla bize iftar yemeğine geldi. Öldürülen 7 kişinin ardından kendi oğlum ölmüş gibi acı çekiyorum. Allah ölenlerin yakınlarına büyük sabır versin. Benim oğlum nasıl böyle bir şey yaptı, hala onun şokunu yaşıyorum. Bir anne evladının böyle bir şey yapmasını istemez. Ben onu katil olsun diye doğurmadım. Cezası neyse çeksin.”

YİĞİT BEKÇE PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRMÜŞ

Emine Bekçe, eşi Naci Bekçe'nin 1998 yılında bıçaklanarak öldürüldüğünü, o tarihte 21 yaşında olan oğlunun babasının ölümünden çok etkilenerek bunalıma girdiğini anlattı.

“Yiğit, babasının ölümünden sonra psikolojik tedavi gördü” diyen Bekçe, tedavi için uzun süre Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürdüğü oğlunun son yıllarda psikolojik sorununun bulunmadığını öne sürdü.

NİŞANLISIYLA GÖRÜŞMÜŞ

Emine Bekçe, oğlunun Bursa'da üniversite öğrencisi Hüseyin Çalışkan'ın öldürüldüğü geceden bir gün sonra Yalova'daki nişanlısıyla görüştüğünü öne sürerek, “Cumartesi günü nişanlısıyla konuşmuşlar, arife günü yine görüşmüşler ama nişanlısına hiçbir şey söylememiş, Nişanlısı 'gayet normaldi, rahattı' diyor” diye konuştu.

Emine Bekçe, oğlunun 20 Ekimde Bursa'nın Gemlik ilçesinde meydana gelen bir yaralama olayının da zanlısı olduğunun hatırlatılması üzerine, “Evet o olayı biliyorum. Melih, oğlumu vurmuştu, oğlum da gidip Melih'i vurmuş” dedi.

aa/dha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 15:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?