15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Baba ve 2 oğlu vahşice öldürüldü

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde Hasan Kav oğulları İrfan ve Sait Kav ile evlerinde başlarından tabanca ile vurularak ölü olarak bulundu.

Olay, Mersindere Mahallesi Doruk Sitesi 3563 sokak 42 numarada meydana geldi. Uluslararası nakliye firmalarında TIR şoförlüğü yapan Hasan Kav'ın bir süre önce İngiltere'ye tatile giden boşandığı eşi Arzu Erturel, önceki akşam telefonla evi aradı. Defalarca aramasına rağmen eşi ve çocuklarına ulaşamayınca endişelenen Arzu Erturel, Didim'de yaşayan arkadaşı İngilizce öğretmeni Bahar Ateş'ten yardım istedi.

Arkadaşının evi kontrol etmesini istemesi üzerine İngilizce öğretmeni Bahar Ateş, kurs bitimi beraberinde bir öğrenciyi de alarak Hasan Kav'ın oturduğu villaya gitti. Kapıyı kimsenin açmaması üzerine Ateş, öğrenci ile birlikte zorlayarak içeri girdi. Eve giren Bahar Ateş ve öğrencisi, 42 yaşındaki Hasan Kav'ı salonda, oğulları Selçuk Özsöz Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi 15 yaşındaki İrfan Kav ile Nihat Asya İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Sait Kav'ı da odada başlarından silahla vurulmuş olarak buldu.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve polis ekipleri, evde inceleme başlattı. Kiracı olarak oturdukları villada vahşice öldürülen baba ile oğullarının cesetleri Didim Devlet Hasteanesi'ne kaldırıldı.


DİDİM'DE ŞOK

TIR şoförüyle iki oğlunun, oturdukları villada kurşunlanarak öldürülmesi, ilçede şok etkisi yarattı. Başlarından ve vücutlarının çeşitli yerlerinden vurulan baba 41 yaşındaki Hasan Kav ile oğulları 13 yaşındaki Sait ve 15 yaşındaki İrfan Kav'ın cesetleri evde bulundu. Cinayetin, çıkar çatışması sonucu işlenmiş olabileceği belirtilirken, zanlı ya da zanlılar araştırılıyor.

Katliam, Adana'nın Ceyhan İlçesi'nden bir yıl önce Didim'e taşınan Kav Ailesi'nin oturduğu Mersindere Mahallesi Doruk Sitesi 3563. Sok no: 42'deki kiralık tripleks villada pazar gecesi meydana geldi. Yaklaşık üç hafta önce Londra'daki arkadaşlarının yanına tatile giden Arzu Kav, pazartesi akşam saatlerinde ev ve eşinin cep telefonlarını aramasına karşın yanıt alamayınca, oğlu Sait Kav'ın okuduğu ve aynı zamanda Okul Aile Birliği Başkanlığı'nı yaptığı Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu'nu arayarak Müdür Mustafa Gündüz'den yardım istedi. Müdür Gündüz okulda görevli, Kav ailesiyle aynı sitede oturan İngilizce öğretmeni Bahar Atiş'i arayarak Kav'ın evine gitmesini istedi. Öğretmen Atiş, Kav'ların evine geldiğinde kapının aralık olduğunu, TIR şoförü Hasan Kav'ın da salonun ortasında, kanlar içinde yattığını gördü, hemen Müdür Gündüz'ü aradı. Gündüz de jandarmaya haber verdi.

KATİLİYLE ÇAY İÇMİŞ

Didim jandarma ekipleri saat 21.00 sıralarında eve geldiğinde vahşet ortaya çıktı. TIR şoförü Hasan Kav salonda, Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencisi oğlu Sait Kav en üst kattaki yatak odasında ve Selçuk Özsoy Lisesi birinci sınıf öğrencisi İrfan Kav da tripleks villanın en alt katında ölü bulundu. Kav ve oğullarının, çoğu baş ve göğüslerine isabet eden çok sayıda kurşunla can verdiği anlaşıldı.

Aydın Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Tire, Didim İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı, yaklaşık 40 jandarma ve 20 polis olayın meydana geldiği villanın etrafında tedbir aldı. Olay yerinde 9 milimetre çapında tabancaya ait 20 boş kovan bulundu. Evde boğuşma olmaması dikkat çekti. Hasan Kav'ın evine gelen bir veya birkaç kişiyle önce çay, sigara içip sohbet ettiği, daha sonra Hasan Kav'ın salonun ortasında vurularak öldürüldüğü anlaşıldı. Katil ya da katillerin baba Hasan Kav'ı öldürdükten sonra kaçmaya çalışan iki çocuğun peşlerinden giderek kurşun yağmuruna tuttukları, üç kurbanı da başlarından vurup vücutlarına kurşun yağdırdıkları anlaşıldı. Olayın üstünden yaklaşık 24 saat geçtikten sonra farkına varıldığı, cinayetin büyük olasılıkla pazar gecesi işlendiği öğrenildi. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri yaklaşık sekiz saat sürdürdükleri incelemede en ince detayları değerlendirmeye aldı.

Cinayet, Didimliler'i dehşete düşürdü. Olay tutanaklara ‘Çıkar çatışması’ olarak geçti. Jandarma ve polis, ilçenin çıkış noktalarını tuttu, bazı yerlere baskınlar yapıldı. Yetkililer, sır cinayetin aydınlatılmasında 34 yaşındaki Arzu Kav'ın yardımcı olabileceğini belirtti.

İNGİLİZ SEVGİLİSİNDEN ÇOCUĞU VARMIŞ

Yapılan araştırmada Hasan Kav ve eşi Arzu Kav'ın sık sık İngiltere'ye gidip geldikleri anaşıldı. Hasan Kav'ın, adının Marlyn olduğu tespit edilen İngiliz sevgilisi ve bu ilişkiden 3 yaşında bir kızı olduğu ortaya çıktı. Hasan Kav'ın, komşularına uzun süre çalışmaya ihtiyacı olmadığını, Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde pamuk tarlaları olduğunu ve yılın bazı aylarında uluslararası, uzun yollarda TIR şoförlüğü yaptığını söylediği belirtildi.

‘ÇOCUKLARIN SUÇU NEYDİ’

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ile birlikte olay yerine gelerek bilgi alan Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Gündüz, her iki çocuğun da başarılı birer öğrenci olduğunu, her yıl takdirname aldığını, arkadaşları ve öğretmenleri tarafından çok sevildiğini belirtti. Gündüz, “Sait olay günü okula gelmeyince annesi de İngiltere'den telefonla arayıp ulaşamadığını ve merak ettiğini söyleyince, İngilizce öğretmenimizi evlerine gönderdim. Bahar hanım Hasan beyi salonun ortasında kanlar içinde yerde görünce şok olmuş, beni aradı. Bu çocukların ne suçu vardı? Telefonla bizi arayan anne Arzu hanıma çocukların ve eşinin öldüğünü söylemedik, yaralı olduğunu biliyor” dedi.

Öte yandan cinayet, Sait Kav ve İrfan Kav'ın okullarını yasa boğdu. İki çocuğun arkadaşları gözyaşı dökerken, öğretmenler ders yapmadı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 13:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?