22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Babadan rahibi bıçaklayan oğluna tepki

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtindeki Saint Antuan Kilisesi'nde Rahip Adriano Francini'yi bıçaklayarak, yaralayan zanlı Ramazan B.'nin (19) Balıkesir'de yaşayan babası Hüseyin B. (45), oğluna tepki gösterdi. Bu arada Ramazan B.'nin, liseyi İstanbul'da okuduğu ve burada eniştesinin yanında kaldığı belirtilirken, okulda tartıştığı bir arkadaşını da bıçakla yaraladığı öğrenildi.


Dursunbey ilçesine bağlı Boyalıca köyünde ikamet eden baba Hüseyin B., 2 kız, 1 erkek çocuğa sahip. Ramazan'ın en büyük çocuğu olduğunu belirten Hüseyin B., oğlunu pek görmediğini, arayıp sormadığını anlattı. 4-5 gün önce köye gelen oğlunun tekrar geri döndüğünü ve bir daha da aramadığını sözlerine ekleyen Hüseyin B., kızlarının evlenmesinin ardından evde tek başına yaşadığını dile getirdi. Ramazan B.'nin İzmir'de bulunduğundan haberinin olmadığını, onu Tekirdağ taraflarında çalışıyor olarak bildiğini söyleyen Hüseyin B., oğlunun kilisede rahibi bıçakladığını öğrenince şok olduğunu dile getirdi. Gözü yaşlı baba, "Nereye gittiğini bilmiyorum, haber etmiyor. Telefonlarına da ulaşılmıyor. En son 4-5 gün önce gördüm, buraya geldi. Bana, 'Tekirdağ taraflarında kaldırım işlerinde çalışıyorum' dedi. Burada 4-5 gün durdu, sonra çekti gitti. Başka bir şey bilmiyorum. İzmir falan karıştırmadı hiç. Orada olduğunu bilmiyordum. Bana nerede olduğunu söylemez de zaten. Ben duymadım, komşular televizyonda duymuşlar.


Öyle haberim oldu benim de. 'Oğlun televizyonda' deyip anlattılar. Sonra komutan telefon açtı, ardından gazeteciler aradı. Öylelikle haberim oldu. Bir şey bilmiyorum. Ne diyeyim? Bıçaklamayacaktı ağabey, ben ne yapayım? Ben onları okutacağım diye neler yaptım. Ama okumadılar, böyle çıktı. Ne yapayım ben? Ben bir şey bilmiyorum. Böyle bir şey hiç aklıma gelmezdi. İmkanı yok, nereden bileyim, neyi bileyim?" dedi.


Son derece şaşkın ve üzüntülü görünen baba Hüseyin B., bu konuda kimseye söyleyecek bir şeyinin olmadığını, oğlunun büyük bir hata yaptığını kaydetti. Akşam geç saatlerde köye gelen jandarma ve polis istihbarat birimlerince evinde arama yapılan Hüseyin B., güvenlik güçlerinin oğlu Ramazan B. ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Öte yandan, çok sayıda basın mensubu kilisede rahibi bıçakladıktan sonra yakalanan Balıkesirli Ramazan B.'nin ailesine ulaşmaya çalışıyor.
Bir anda Türkiye'nin gündemine düşen olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 04:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?