22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Babasının minibüsünü havaya uçurmuş

12 Mehmetçiğin şehit olduğu Dağlıca saldırısından hemen sonra Yüksekova-Dağlıca yolu üzerinden geçen minibüse düzenlenen uzaktan kumandalı mayınlı saldırıyı PKK'nın bölge sorumlusu 'Mela' kod adlı Cafer Savaşan'ın gerçekleştirdiği tespit edildi.

6'sı çocuk 17 kişinin yaralandığı saldırıda havaya uçurulan minibüsün, teröristin babası Mustafa Savaşan'a ait olduğu anlaşıldı. Düğün konvoyunun geçtiği sırada meydana gelen patlamada yaralananlar arasında yer alan minibüs şoförü Hamza Savaşan'ın ise teröristin amcası olduğu öğrenildi. 'Mela' kod adlı teröristin, 12 askerin öldüğü Dağlıca saldırısı öncesi köprüyü havaya uçuran isim olduğu da bildirildi.

Teröristlerin, saldırıyı gerçekleştirmeden önce köprüyü içinde yaklaşık 15 kilo A- 4 ve C- 4 gibi son derece güçlü patlayıcılar bulunan özel bir düzenekle havaya uçurdukları belirlendi. Düzenek üzerinde seri numarası bulunduğu anlaşılırken, bu sistemin özel olarak hazırlandığı kaydedildi. Mela ve emrindeki diğer teröristler, bu saldırı ile bölgeye asker takviyesini engellemişti.

Öte yandan PKK saldırısı sonucunda köprünün uçması, çevredeki köylülerin şehir merkezine ulaşmasına ise engel olmayı sürdürüyor. Köylüler, şehir merkezine ulaşabilmek için saatlerce yürümek zorunda kalırken bölgedeki askerler yeni mayınlama ve saldırılarına karşı arama- tarama çalışmalarına devam ediyor.

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 03:42:16
Güncelleme :3 Kasım 2007 Cumartesi 11:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?