15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bacaklar Çetesi filmi aratmıyor

Yerel gazete sahipleri, muhabir, polis, astsubay ve bankacıların da aralarında bulunduğu 60 kişilik Bacaklar Çetesi’nin Bartın’da tehdit ve şantajla haraç topladığı, bunun için de her yolu denediği ortaya çıktı. Ankara’da yargılanan çetenin 22 üyesi tutuklandı.

BARTIN’da ortaya çıkarılan ve aralarında 1’i emniyet müdürü 6 polis, 1 başçavuş, 2 bankacı ve 4 gazetecinin bulunduğu 60 kişilik çetenin 22 üyesi tutuklandı. Çete üyelerinin, haraç vermeyen kişileri yakınlarının mezar başına götürüp yemin ettirdikleri; boks eldivenleriyle günlerce dövdükleri, yaralanan kişileri hastaneye götürüp ’düştü’ diye rapor aldıkları; kadınlar aracılığı ile tuzağa düşürülen kişileri fotoğraflayıp şantaj yaptıkları belirlendi.

AMCAMA BAKACAKSIN

Çete üyesi Ersin O.’nın da amcası Necati O.’ın nikahsız birlikte yaşadığı A.B.’ye, amcasını bırakıp gitmesinden korktuğu için zorla sadakat senedi imzalattığı "Ölünceye kadar amcama bakacaksın. Bir yere kaçarsan senedi icraya koyar her şeyini alırım" diye tehdit ettiği belirtildi.

Bartın’da korku ve dehşet saçan Bacaklar Çetesi, polisin 6 ay önce başlattığı teknik dinlemeyle takibe alındı. 22 kişi tutuklanırken, 60 kişi için de suç işleme amaçlı örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, rüşvet, yağma, tehdit, şantaj suçlamasıyla 5 yıldan 895 yıla kadar değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bartın’da ilgili mahkeme olmadığı için dosya Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İlk duruşmada, Bartın Cumhuriyet Savcısı Fırat Sinan Kandemir’in hazırladığı 41 sayfalık iddianame okundu.

42 KİŞİŞİKAYETÇİ

Toplam 42 kişinin şikayetçi olduğu iddianamede, çetenin işlediği suçlardan bazıları şöyle sıralandı:

Kadınlar tarafından tuzağa düşürülen kişilere fotoğrafları çekilip şantaj yapıldı.

Haraç vermeyen kişiler, örgüte ait yazıhanede boks eldivenleriyle günlerce dövüldü.

İşkence sırasında yaralananlar, hastaneye götürülüp çete üyesi olan hastane görevlisi aracılığı ile "kendim düştüm" ifadesi verdirildi. Böylece adli makamlara intikal ettirilmeden rapor alındı.

Haraca bağladıkları kişiler yakınlarının mezarı başına götürülüp, örgütün emirlerine karşı çıkmamaları ve şikayetçi olmamaları konusunda yemin ettirildi.

Örgüt üyelerine ait çekler ve belgeler bankacı üyeler tarafından özel kasalarda saklandı.

Emniyet Müdürü Mehmet T., örgüt faaliyetlerine göz yumarak, her fırsatta örgüt lideriyle yanyana görünerek onları desteklediği izlenimi verdi. Otomobilinin benzinini bile örgütten sağladı.

Örgüt üyesi bazı polisler karakollarda örgüt adına faaliyetlerde bulundu, karakola yansıyan olaylar için örgütlü suç değil, adi olay gibi tutanak tutulmasını sağladı. Yine olaya karışan polisler kendilerin intikal eden senet anlaşmazlıklarını çete aracılığı ile çözdürmeye çalıştı.

Jandarmada görevli tim komutanı Dalkın Ö., örgütün faaliyetlerine göz yumdu. Evini taşırken bile örgüte ait kamyonu kullanıp, benzini çeteden temin etti.

Yerel gazete sahipleri ve ulusal gazete muhabirleri mafya oluşumunu bildikleri halde çete üyelerini sempatik gösteren haberler yaptı. Muhabirler polisten aldıkları bilgileri çete üyelerine aktardı. Yazarlar köşelerinde örgütün reklamını yaptı.

Nurettin KURT/ hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 09:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
faruk suren IP: 88.250.21.xxx Tarih : 16.09.2008 20:25:30

bacaklar çetesı çokertıldı bartında huzur kalmadı cunku yanına 2 adam alan kandını mafya zanedıyor ayrıca cakallarda cogaldı