30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bacca'nın başına gelenlerden ürktüler

Batman’da “AB Gençlik - Kültür Değişim Projesi” kapsamında Türkiye’ye davet edilen beş İtalyan’dan ikisi kadın üçü, performans sanatçısı Pippa Bacca’nın Türkiye’de başına gelenlerden etkilenerek gelmediği belirtildi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesi yakınlarında tecavüz edilerek öldürülen, “Pippa Bacca” adıyla tanınan İtalyan performans sanatçısı Giuseppina Pasqualino di Marineo olayı, Türkiye’ye bazı projeler için davet edilen İtalyan konukları da etkiledi.

AB Gençlik Kültür Değişim Projesi kapsamında Batman Gençlik Evi tarafından davet edilen beş İtalyandan ikisi geldi. İtalyanların, terör olaylarının görüldüğü ülkelere gitmek istemediğini belirten turizmci Roberto Masullo ve Domenico Qsathroman, Bacca’nın başına gelenlerin kendilerini de sarstığını kaydetti.

Musollo şunları söyledi: “Üç arkadaşımız bizimle birlikte Türkiye’ye gelmek istemedi. Türkiye de rahatız, fakat Bacca’nın vahşice ölümü birçok İtalyanı sarstı. Birçok kişi Türkiye’deki projelere gelmekten artık ürküyor.”

Napoli’de yaşadıklarını belirten iki turizmciden Qsathroman da şunları kaydetti:
“Bizler tedirgin bir toplumuz. Bacca olayından sonra İtalyan kızların Türkiye’ye eskisi gibi gelmesi biraz zor. Heyetimizde yer alan ikisi kız üç arkadaşımız gelmek istemedi. Oysa, olay öncesinden Türkiye’ye gelmeyi iple çekiyorlardı. Fakat bu korkunç olay, ister istemez bir kesimi kaygılandırıyor. Ülkeler arasındaki kültür ağırlıklı projeler, iki topluluğu birbirine yakınlaştırır. Birlikte hareket ederek, bu olaylara ‘dur’ dememiz gerek.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 11:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?