22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bahçeli'den OHAL isteği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "bölgede olağanüstü hal uygulaması için gerekli düzenlemeleri kararlaştırmalı ve Meclis'e sunmalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yapılacak bir operasyonda, güvenlik birimlerinin talepleri dikkate alınarak, bölge halkının huzur ve emniyetini sağlamak maksadıyla hükümet, bölgede olağanüstü hal uygulaması için gerekli düzenlemeleri kararlaştırmalı ve Meclis'e sunmalıdır" dedi.


Bahçeli, içinde bulunulan olumsuz gelişmelere, tahrik ve tacizlere rağmen millete itidal ve sağduyu tavsiye ettiğini ifade ederek, Devletin, her zorluğun üstesinden gelmeye muktedir olduğunu kaydetti.

MHP Grup Toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, teröre karşı oluşan tepkiye dikkat çekerek, "Bu heyecan, terörle mücadelede sonuç alınamayacağına yönelik bir kanaat ile birleşse, sokaklara taşan tepki kontrol edilemez boyutlara ulaşabilir. Yaşanan gelişmeler bize göstermiştir ki, milletimizin sabrı gerçekten taşmıştır. Ben buradan içinde bulunduğumuz olumsuz gelişmelere, tahrik ve tacizlere rağmen aziz milletimize itidal ve sağduyu tavsiye ediyorum. Devletimiz her zorluğun üstesinden gelmeye muktedirdir" şeklinde konuştu.

Terörle mücadelenin ve sınır ötesi operasyonun geniş bir bölücülükle mücadele stratejisinin bir parçası olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Devlet Bahçeli, şöyle konuştu: "Yaşanan gelişmeler hükümetin bölücülük algısında bir sakatlık bulunduğunu, silahsız bölücülüğü meşru ve makul görme eğiliminde olduğunu ortaya çıkarmış bulunmaktadır. Geçmişte, 'silahı bırak masaya gel çağrısının' benzerinin önceki gün tekrarlanmış olması, Sayın Başbakan'ın teröristle pazarlığa oturma niyetini bir kez daha açığa çıkarmıştır. Bu itibarlı sınır ötesi bir operasyon, bölücülüğün yanlızca silahlı unsurlarının etkisizleştirmesinde bir yol olarak görülmelidir. Aksi takdirde bu operasyonu tek çare olarak sunmak, toplumun umutlarını buna bağlamak, bölücülüğün bundan sonraki kanaznımlarının önünü açabilecek çok tehlikeli bir yaklaşımdır.

Bölücülük, elinde silah olmayanın yapması mübah ve meşru bir düşünce özgürüğü alanı olarak asla yorumlanamaz. Silahlısının, silahsızından destek ve moral bulduğu, yardım ve yataklık gördüğü bir şer cephesinin tümü, aynı ihanet yolunun yolcusudur. Bu nedenle bir yandan Kandil'de terörist ararken, unutmayalım ki uzantıları belediye binalarında, üniversite konferans salonlarında ve hatta Meclis koridorlarında boy göstermektedir."


OLAĞANÜSTÜ HAL İSTEĞİ


Devlet Bahçeli, son gelişmeler çerçevesinde değerlendirildiğinde, PKK terör örgütünün yönetiminin, İmralı'dan çıktığı ve Kuzey Irak'taki peşmerge reisinin eline geçtiğinin anlaşıldığını ifade ederek, "Ülkemizdeki bölücülük ve terörün elebaşı artık Barzani denilen çete reisidir. Irak'a yapılacak operasyon PKK terör örgütünün imhasının yanı sıra, Peşmerge tehdini de önleyecek şekilde planlanmalı ve icra edilmelidir. Türkelere, 'bir kedisini bile vermeyeceğini' zırvalayan zihniyete Türk milleti ile alay etmenin ne demek olduğu ayrıca hatırlatılmalıdır.

Yapılacak bir operasyonda, güvenlik birimlerinin talepleri dikkate alınarak, bölge halkının huzur ve emniyetini sağlamak maksadıyla hükümet, bölgede olağanüstü hal uygulaması için gerekli düzenlemeleri kararlaştırmalı ve Meclis'e sunmalıdır. Bunun yanı sıra, terörle mücadele konusunun bütün yönleriyle ele alınması amacıyla TBMM bünyesinde bir araştırma komisyonu kurulması için Meclis zemininde bir girişim başlatılmalıdır" şeklinde konuştu.

cha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 12:12:31
Güncelleme :23 Ekim 2007 Salı 12:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?