19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bakan Çiçek'e avukat protestosu

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İstanbul Barosu'nun düzenlediği 'Adalete Erişim Sempozyumu'nda bir avukatın protestosuyla karşılaştı.

Bakan Çiçek, F tipi cezaevlerinde tecrite son verilmesi için ölüm orucuna başlayan avukat Behiç Aşçı'ya destek için gelen avukat Taylan Tanay tarafından protesto edildi.

Eylemci avukat, Bakan Çiçek'in korumaları tarafından salondan yaka paça dışarıya çıkarıldı. Arbede sırasında korumalar, kendilerine direnen avukatı etkisiz hale getirebilmek için gaz da kullandı.

Dışarıya çıkarılan Tanay'ı yalnız bırakmak istemeyen bir grup avukat da salonu terketti ve Tanay'ın götürüldüğü odaya girmeye çalıştı. Bu kez de avukatlar ile korumalar arasında bir gerginlik yaşandı.

İstanbul Barosu araya girdi

Gerginleşen ortamı, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu yatıştırmaya çalıştı. Korumalar, avukat Tanay'ın bulunduğu odaya Kolcuoğlu'nu da bir süre sokmadı.

Kolcuoğlu, avukat Tanay'a, sıkıntılarını Bakan Çiçek'e aktaracağı yönünde söz verince ortalık yatıştı.

Konuşmasına bıraktığı yerden devam eden Bakan Cemil Çiçek, yanına yaklaşan protestocu avukatların "neden bizi dinlemiyorsunuz?" sorusuna ise, "isteklerinizi bu şekilde dile getirmeniz yanlış" karşılığını verdi.

Bakan'ın kendilerini dinlememesi üzerine eylemci avukatlar yine tepki gösterdi.

İstanbul Barosu'nun düzenlediği uluslararası sempozyuma katılan yabancı hukukçular da yaşanan gerginliği anlamaya çalışıyordu. Bakan Çiçek, konuşmasını bitirir bitirmez sorulara yanıt vermeden sempozyumun yapıldığı salondan ayrıldı.

Protestoyu yapan avukat Taylan Tanay ise Bakan Çiçek'le cezaevlerindeki tecritlerle ilgili iki aydan bu yana görüşmek istediklerini söyledi. İstanbul Barosu'nun düzenlediği 'Adalete Erişim Sempozyumu' yarın sona erecek.
.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 13:14:06
Güncelleme :7 Nisan 2006 Cuma 13:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?