24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bakan Koç: Ne olmuş, Devlet Tiyatroları'ndan istifa mı olmuş?

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Devlet Tiyatroları'ndaki istifalarla ilgili, "Ne olmuş, istifa mı olmuş?" derken, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin de rantabl olmadığını söyledi.

Bir dizi inceleme ve açılış için karayoluyla Samsun'a gelen Bakan Koç, Havza İlçesi Boğaziçi Tesisleri'nde karşılandı. Havza'da Ancere Termal Otel'de kahvaltı yapan Bakan Koç, daha sonra Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Koç, "Devlet Tiyatroları' nda idari olarak yapacağımızı yaptık. Bizim için mesele bitmiştir" dedi. Koç, istifalarla ilgili de, "Ne olmuş, Devlet Tiyatroları'ndan istifa mı olmuş?" diye konuştu.

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılmasıyla ilgili bir soruyu da cevaplandıran Koç, şunları söyledi: "İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) inşaat çalışmaları 1950'lerde başlamış. İnşaatı çok uzun sürmüş. Maalesef burjuva sanatları oynanıyor diye komünist gençler tarafından yakılmış. Tekrar tamir edilmiş ancak tekrar tamir edilmesine rağmen klima ve elektrik donatımlarında iyi neticeler alınmamış. Bu sebeple aşağı yukarı ayda 1 trilyon TL'ye yakın klima masrafı ödenmektedir. Kışın iyi ısıtamıyoruz, yazın serinletemiyoruz. Onun ötesinde yerleşkesi de iyi değil. Biz İstanbul'a Taksim'de özellikle ismini aldığı Atatürk'e uygun yap işlet devret anlayışında bir sene ya da 18 ay içinde dünya çapında mimarların çizeceği projeyi hayata geçireceğiz. Her türlü kongre ve sanatın yapılabileceği bir merkezi kurmak için çalışma başlattık. Atatürk Kültür Merkezi meselesi de budur."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 12:08:21
Güncelleme :27 Ağustos 2005 Cumartesi 12:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
S. Aslan IP: 84.6.10.xxx Tarih : 27.08.2005 13:28:29
Surekli uyuyan kisi "bakan" degil, ancak olsa olsa "bakmayan" olur. Bakmayan kisi de etrafinda ne olup bittigini goremeyecegi icin boyle anlamsiz sorular sorar???