16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bakan Tüzmen'den köpeğe teşekkür

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Kapıkule Gümrük Kapısı’nda 2 ayrı operasyonda toplam 767 kilo eroinin ele geçirildiği operasyonlarda görev alan personeli, 2 maaş ikramiye ve takdirnameyle ödüllendirdi.

Tüzmen operasyonları yöneten Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Vali Yardımcısı Abdülkadir Yazıcı, Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Mehmet Hatipoğlu'na da takdirname verdi. Tüzmen, ödül töreninin ardından 565 kilo ve 202 kilo eroinin ele geçirlmesinde büyük rol oynayan Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü, Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik Muhafaza Müdürlüğü'ne bağlı dedektör köpeği ’Bak’ın bakıldığı kulübeye gitti. Tüzmen, ’Bak’a, madalya, yeni bir tasma ve 2 kutu özel mama hediye etti. Bak’ın hediye paketini açan Tüzmen, Bak’a elleriyle özel mamalarından yedirdi. Dakikalarca Bak’la oynayan Tüzmen, "Dua etsin ki burada gazeteciler var. Yoksa ben Bak’ın her tarafını ısırırım, parçalardım onu" diye sevdi. Tüzmen, "Burada arkadaşlar gerçekten destan yazdı. 9 Şubat tarihinde Cumhuriyet tarihinin en büyük eroini olan 565 kilo eroin, 12 Şubat tarihinde ise 202 kilo eroin ele geçirildi. Taşra teşkilatının yaptığı çalışmalar, merkezdeki çalışmalara da büyük katkı sağlıyor" dedi.

Madalya, tasma, mama

Dedektör köpek Bak, Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü, Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik Muhafaza Müdürlüğü'nün gözbebeği. Alman kurdu Bak, 9 Şubat'taki 565 kilo ardından da 202 kilo eroinin ele geçirilmesinde büyük rol oynadı. Hürriyet, Bak'ın bu başarısını sayfalarından duyururken, Bakan Kürşad Tüzmen'in de kendisini ödüllendireğini yazdı. Nitekim dün Bak, Bakan'ın elinden madalyasını, yeni tasmasını ve 2 kutu özel mamasını alırken, vakur ve mutlu bir şekilde gazetecilere poz verdi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2007 Cumartesi 08:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?