20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Bakan Yıldırım açıkladı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hızlı trenle yolcu taşımacılığına bu yıl sonu itibarı ile başlanacağını bildirdi.

Yıldırım, Erzincan'a hareket etmeden önce Kahramanmaraş Havaalanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 2003 yılından itibaren demiryollarının yeniden devlet politikası haline geldiğini belirtti. Yıldırım, "Bunun iki aşaması var. Birincisi mevcut demiryollarını yapmak, ikincisi ise Türkiye'de demiryolu sanayisinin oluşması için zemin hazırlamak" dedi.

Hızlı tren projesinin aksamadan devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, "Ankara-İstanbul hızlı tren projesinin Ankara-Eskişehir ayağı tamamlandı. Şu anda deneme seferleri devam ediyor. Bu yıl sonuna doğru yolcu taşınmaya başlanacak. Ankara-Konya arasının projesi de tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ihalesine çıkılacak. İhalesi tamamlanan Eskişehir-İstanbul kısmının artık her şeyi bitti. Yapım işine geçilecek.

Öte yandan, Ankara-İzmir hattında uygulama projeleri yapılıyor. Ankara-Sivas uygulama projeleri bitti, kamulaştırma işlemleri yapılıyor. Artık Türkiye hızlı trenle tanıştı. Bu projelerimiz tamamlandığında Türkiye'de hızlı tren hattımız 2 bin kilometreyi bulacak" diye konuştu.

Sadece bununla yetinmediklerini ve demiryolu sanayisinin kurulması için çalışma da başlattıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Adapazarı'nda hızlı tren fabrikası kuruldu ve üretime başlamak üzere. Fabrika TCDD, özel sektör ve yabancı ortaklığı ile kuruldu. Yakın bir gelecekte bunun sanayisi de oluşacak."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 11:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.253.69.xxx Tarih : 9.03.2008 00:52:22

sayın bakanımız hızlı tirenle açtı hızlı tirenle kapatacak galiba ama hızlı tiren değil sorun eski ray sistemi olduğunu kaç senedir anlamadı aslında anlamaması normal her kazada makinislere ceza kesilirse daha da anlayacağı yok diğer kitleri özelleştireceğinize demiryollarını özelleştirseydiniz daha iyi olurdu