28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Bakan'dan zehirli variller için suç duyurusu

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Tuzla`da toprağa gömülü olarak bulunan tehlikeli atık varilleriyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı`na gerekli suç duyurusunu yaptırdıklarını belirterek, ``Bundan sonra gerekli takibat yapılıp, failleri onlar ortaya çıkaracaktır`` dedi.

``İstanbul Tıbbi Atık Sempozyumu``na katılan Pepe, bir gazetecinin, Kocaeli`de yerel gazetelerde yer alan, Tuzla`da toprağa gömülü bulunan kimyasal atıkları Gebze`de faaliyet gösteren bir şirketin koyduğu iddiasına ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi: ``Söz konusu gazetenin genel yayın yönetmeni ile görüştüm.

Ellerinde bu konu ile alakalı birtakım belge ve bilgilerin olduğunu söyledi. Bu konu ile alakalı şu anda birtakım duyumlarımız var. Ama bu isimlerle alakalı, bazı fabrikalarla alakalı birtakım şeyler var.

Bununla ilgili gerekli suç duyurusunu savcılığa yaptırdık. Bundan sonra gerekli takibat yapılıp, failleri onlar ortaya çıkaracaktır. Ne Bakanlığımın, ne Bakanlığımın taşra birimlerinin böyle bir yetkisi yok. Bu iş artık yargıya intikal etti. Yargının yapacağı çalışma, açıklama, ortaya koyacak olduğu deliller hepimizi aydınlatacak.``
.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 13:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?