29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bakanlığı hobi olsun diye yapıyorum

Bakan Kürşad Tüzmen, Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesindeki Belediye ziyareti sonrasında kapı önünde karşılaştığı çocuklar ile sohbet etti. Bir öğrencinin, “Siz hangi meslektensiniz” sorusuna Bakan Tüzmen, “Benim asıl mesleğim dalgıçlık. Ama hobi olarak bakanlık yapıyorum” dedi.

İstanbul’dan karayoluyla Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi'ne gelen Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, daha önce verilmiş sözünü tutmak için BSH Ev Aletleri Çerkezköy Fabrikası'nı ziyaret etti.

Burada BSH fabrikalarının İcra Kurulu Başkanı Norbert Klein tarafından karşılanan Tüzmen, fabrikayı gezdi, çalışanlarla sohbet etti. BSH’nin Türkiye’deki sayılı fabrikalar arasında yer aldığını belirten Tüzmen, “Ben fabrikalardan enerji alan bir bakanım. Bu fabrikaları ve çalışanları gördüğüm zaman büyük bir enerji alıyorum. Burası mükemmel bir tesis. Türkiye’de böyle tesislerin olması, kalifiye istihdam sağlamaları ve dünya piyasalarında bizi önemli oyunculardan biri haline getirmektedir. Çerkezköy’de sanayi bilincinin, üretim ve ihracat bilincinin ne kadar kökleşmiş olduğunun açık bir göstergesidir. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Türkiye’de ciddi bir ihracat artışı olduğunu belirten Bakan Tüzmen, “Bu rakamları iki gün sonra Ardahan’da açıklayacağız. Şu an itibariyle 120 milyar dolar ihracat var. Bu sene 125 milyar doları hedefliyoruz. Türkiye’nin ihracatı dünyada artık en üst noktaya kendisini taşımış durumdadır. Artık herkesin takdir ettiği, dostun, düşmanın da söylediği Türkiye ihracat şampiyonu, dünyada da bu böyle. Bu ihracat artışını sürdürebilmemiz için de böylesine güzel tesislerin ülkemizde yapılması ve ihracatın önündeki engellerin kaldırılması gerekli” diye konuştu.

Fabrika ziyaretnin ardından Bakan Tüzmen, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti. Belediye çıkışında kapı önünde karşılaştığı çocuklarla sohbet eden Tüzmen, burada öğrencilere “Büyüynce ne olmak istiyorsunuz” sorusunu yöneltti. Öğrencilerdan bazıları mühendis, bazıları doktor bir kısmı da avukat olmak istediğini söyledi.

Çerkezköy İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi İsmail Kosava ise Bakan Tüzmen’e, “Siz hangi meslektensiniz” diye sordu. Bakan Tüzmen ise, “Benim asıl mesleğim dalgıçlık. Ama hobi olarak bakanlık yapıyorum” diye cevap verdi. Çocutklarla sohbetinin ardından makam aracına binen Tüzmen, Çerkezköy’den ayrıldı.

milliyet
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 21:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?