15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Balıkçının cesedi 36 gün sonra bulundu

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde, şiddetli dalga yüzünden kayığı alabora olması sonucu Karadeniz'in azgın sularında kaybolan balıkçının cesedi 36 gün sonra bulundu. 

Edinilen bilgiye göre olay, Kumcağız Mahallesi sahilinde 36 gün önce meydana geldi. Nedim Yılmaz (53) kayınbiraderi Turan Bayram (43) ile birlikte ortak olan balık ağlarını kontrol etmek ve balıkları toplamak için kendilerine ait kayıkla denize açıldı. Ağları kontrol edip balıkları toplayan Nedim Yılmaz ve Turan Bayram, geri döndükleri sırada kıyıya 200 metre kala şiddetli dalgaya yakalanarak kayıkları alabora oldu. Kayığın dümeninde bulunan Turan Bayram, denize düşerek Karadeniz'in azgın sularında kayboldu. Kıyıya çıkmayı başaran Nedim Yılmaz, olayı polise ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine bildirdi. Günlerdir süren arama çalışmaları sonuçsuz kaldı ve Turan Bayram'ın cesedine ulaşılamadı. Bugün saat 15.00 sıralarında Samsun Belediyeevleri Mahallesi Doğupark mendirekte kayalıklar arasında bir ceset bulundu. Muhammet S. (17) adlı gencin bulduğu ceset polise haber verildi. Samsun polisi olay yerine giderek cesedin kimliğini araştırırken, kayıp olan balıkçı Turan Bayram'ın ailesine haber verildi. 

19 Mayıs ilçesinden Samsun'a gelen Turan Bayram'ın kardeşi Ramazan Bayram (34), ağabeyinin cesedini kıyafetinden teşhis etti. Turan Bayram'ın cesedi otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2007 Pazartesi 10:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?