15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Balıkesir 4 saat elektriksiz kaldı

Balıkesir'de, kentin büyük bölümüne elektrik dağıtan trafonun bakır kabloları kesilerek çalınınca, kente yaklaşık 4 saat elektrik verilemedi.
Alınan bilgiye göre, Maltepe, Adnan Menderes, Kuvayi Milliye, Kızpınarı, Hacıilbey, Vicdaniye, Sakarya, Maltepe ve Kayabey mahallerinde elektriklerin kesilmesi üzerine, arızanın kaynaklandığı Başçeşme Mezarlığı içindeki trafoya giden ekipler, trafonun kumanda kabloları ile nötr topraklama kablosunun çalındığını tespit etti.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş Müessese Müdürü Kemal Akın, elektriklerin kesilmesinin nedeninin trafonun bakır tellerinin çalınmasından kaynaklandığını söyledi.

Bu yüzden kent merkezine yaklaşık 4 saat elektrik verilemediğini belirten Akın, zararın büyük olduğunu, elektriklerin tekrar verilebilmesi için yedek trafonun devreye sokulduğunu, arızalanan trafonun ise yenileneceğini kaydetti.
A.A
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 11:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT_MURAT IP: 85.99.225.xxx Tarih : 8.01.2007 12:31:56
balıkesirde 4 saat gidiyor malesef cizre her gün karanlıkda her allahın günü elektirik gidiyor halk perişan olmuş yetkililere sesleniyorum lütfen elektiriğe bir çare lütfen cizre/ŞIRNAK