15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Balkan Türkleri'nden Halaçoğlun'a destek

Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'na 'ırkçı' denmesine şiddetle karşı olduklarını söyledi.


Kayseri'de bir sempozyumda yaptığı konuşmadaki sözleri dolayısıyla eleştirilen TTK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'na destek çıkan İzzet Altuntaş, "Ne olduğu belli olmayan kişilerin Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nu kafatasçılık ve ırkçılıkla suçlamaları bizi derinden yaralamıştır" dedi.


PKK'ya 'terörist' diyemeyen kişilerin Halaçoğlu'na 'ırkçı' demelerini şiddetle reddettiklerini ifade eden Altuntaş, "Bu ülkenin adını ve bu ülkede yaşayan insanların kim olduğunu bilmeyen bu insanların kendilerinin ne olduğunu gerektiğinde bizde söyleyebiliriz.

Biz onları bu ülkede Lozan'ı kabul etmeyen, Sevr'i dayatmaya çalışan dış güçlerin işbirlikçileri olarak nitelendiriyoruz. Türkiye'yi yönetenlerin, ülkeye zarar vermek isteyen kişiler kim olursa olsun, ülke bütünlüğüne zarar veren konuşmalarına anında tepkisini koymasını istiyoruz.

Bugün İran, Irak'ı vuruyor. Ne AB'den ne de ABD'den ses var. Biz en ufak hareket yapınca, AB ve ABD, 'bu hareket yanlış olur' diyor. Biz terbiyeli çocuk muyuz? Binlerce şehidin kanıyla sulanmış bu ülke bağımsız ve özgürdür. Türk milleti bu vatanın bölünmez bütünlüğünü her zaman savunmaya hazırdır. Halaçoğlu'nun ifade ettiği sözler doğrudur. Balkanlar ve Türkiye'de yaşayan Türkmen'in içinde Alevi de vardır. Ancak kökeni ne olursa olsun bu ülkede yaşayan ve 'Türküm'
diyen herkes bizim kardeşimizdir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 02:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?