22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Balkaner, Bilgin ve Uzan'ların silahları satıldı

Uzan, Bilgin, Balkaner Gruplarına ait şirketlerden haczedilen 99 lottan oluşan çeşitli tabanca, bıçak, tüfek ve mermi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından bugün açık artırma usulüyle satışa sunuldu.

Hakan Uzan'a ait tüfek ve hayalet silahı, Sarsılmaz Silah Sanayii adına Avukat Yalçın Kayalar satın aldı.

Toplam muhammen bedeli 142 bin 170 YTL olan ve çoğunluğu Ali Avni Balkaner'den haczedilen silah, tüfek ve bıçakların satışı, TMSF merkez binasında gerçekleştirildi. TMSF Satış Komisyonu Başkanı Fethi Çalık başkanlığında gerçekleştirilen açık artırmada, Hakan Uzan adına kayıtlı görünen ve en yüksek bedel olan 12 bin YTL muhammen bedelle satışa sunulan M-16 tüfeğin yeni sahibi Sarsılmaz Silah Sanayii oldu.

Avukat Yalçın Kayalar, tüfeği 35 bin YTL ile Sarsılmaz Silah Sanayii adına satın aldı. Yine Hakan Uzan'a ait olan ve 4 bin YTL muhammen bedelle satışa sunulan "hayalet silah" Glock Cyf'ı da, Sarsılmaz Silah Sanayii 9 bin YTL ile satın aldı. Glock Cyf'ın, kontrol noktalarında X-Ray cihazına takılmadığı öğrenildi.

M-16 tüfeğin yanı sıra, hayalet silahı da Sarsılmaz Silah Sanayii adına satın alan Avukat Yalçın Kayalar, çok sayıda mermi için de en yüksek bedeli ödedi. Toplam 90 bin YTL'lik silah ve mermi satın alan Kayalar, "Silahları arge çalışması için aldık. İhaledeki bedelleri gayet normal" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 18:16:15
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 18:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?