20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Bana İngiltere'de yuva göstermediler

York Düşesi Sarah Ferguson’un Saray Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili iddiaları üzerine konuşan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Yaptığı insani bir hassasiyet ise konuşmasının çocukların sorunlarıyla ilgili olması gerekmez mi? ’Türkiye’ye turist olarak gitmeyin. Türkiye’yi AB’ye almayın’ ne demek" dedi.

KADIN ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Düşes Sarah Ferguson’un Saray Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili olarak anlattıklarıyla görüntülerin birbirini tutmadığını savundu. Çubukçu, "Yaptığı insani bir hassasiyet ise konuşmasının çocukların sorunlarıyla ilgili olması gerekmez mi? ’Türkiye’ye turist olarak gitmeyin. Türkiye AB’ye almayın’ ne demek? Ben İngiltere’de aynı şeyi yapsam, İngiltere ayağa kalkar" dedi. Çubukçu, İngiltere ile diplomatik krize neden olan gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

Görüntüler farklı


"İki görüntü var. Ama, anlattıkları, herkesi infiale sürükleyen sözlerin görüntüsü yok. Bunlar doğruysa niye görüntülerini çekmemişler? Söyledikleriyle, görüntüler birbirini tutmuyor. Hizmetin türü nedeniyle problemler yaşıyoruz ama kurumlarımızdan utanacak bir durum yok. Çocuklara yönelik duyarlılığı varsa, yaptığı insani bir hassasiyet ise konuşması bu çocukların sorunlarıyla ilgili olması gerekmez mi? Ne demek Türkiye’ye turist olarak gitmeyin. Türkiye AB’ye almayın. Tamamen siyasi mesajlar veriyor, kendisinden orantılı açıklama beklerdik. İnsana hizmetin yapıldığı her yerde istemesek de hoşumuza gitmeyen olaylar cereyan edebilir. Eğer tutumunuz örtbas etmek yönündeyse, o zaman eleştirileri kabul ederim.

Ruh sağlığı ve tedavi yöntemi konusunda ulusalarası standartlara uygun hizmet veriyoruz. Yapıcı önerilere her zaman açığız. Ama işi bilmeyenlerin yaptığı ajitasyona dayanamıyorum. İngiltere’ye gittiğimde bir çocuk yuvasını gezmek istedim. Çalışma ziyaretiyle uygun görülmedi. O zaman nezaketle karşılamıştım. Aynı nezaketi bekliyorum. Ağır zihinsel özürlü çocukların durumunu bilmeden konuşmasınlar. Kaç kez bu yerlere gittim, bana saldıran çocuklar oldu. Bunu yaptığının farkında bile değil. Bir anda giysisine çıkarıp, dışkısını yapabiliyor. O yüzden durumları diğerlerinden çok farklı."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:19:17
Güncelleme :5 Kasım 2008 Çarşamba 16:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.58.xxx Tarih : 5.11.2008 17:04:04

1000 dünyadaki en denetimsiz ülkesi türkiye elin düşesi geliyor gizli gizli işler cevirmeye kalkıyor yani devlet görevlileri nerde bunların peşine neden adam takmıyorlar allah göstermesin bu düşeş filim çekecem diye kuytu bir yerde tecavüze uğrasa öldürülse tükiye bunu nasıl izah edecek hem türkiyenin hemde böyle kişilerin iyiliği için devlet tarafında izlenmeleri ve kollanmaları gerekli