16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bana oğlumu verin canımı alın!

Hakkari'deki kayıp askerlerden Er lhami Demir'in annesinin feryatları yürek dağladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde teröristler tarafından düzenlenen ve 12 erin şehit edildiği saldırının ardından kendisinden haber alınamayan askerler arasında yer alan Er İlhami Demir'in Ağrı'nın Patnos ilçesindeki baba evinde gergin bekleyiş sürüyor.

1987-2 tertip olarak vatani görevine uğurlanan ve 5 aylık asker olan İlhami Demir'den, terör örgütü PKK'nın saldırısı sonrası haber alınamıyor. Patnos ilçesine bağlı Özdemir köyünde vatandaşlar, destek vermek için Demir ailesinin evine akın ederken, baba Rabiğ Demir, oğluyla en son 4 gün önce telefonda konuştuğunu söyledi. Oğlunun rahat bir askerlik yaptığından bahsettiğini belirten Demir, "Olayı duyunca şok olduk. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Elimiz kolumuz bağlı bir şekilde gelecek haberleri bekliyoruz"

dedi. Oğlunu çok özlediğini dile getiren anne Meliha Demir ise, "Evladıma kavuşmak için seve seve canımı vermeye hazırım. Yeter ki ona bir şey olmasın" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

1987 doğumlu olan Er İlhami Demir, acemi birliğindeki yemin töreninin ardından babasına yazdığı 22 Haziran 2007 tarihli mektubunda, "Bugün bizim yemin törenimizdi ve vatani görevi eksiksiz ve kusursuz bir şekilde yerine getirmeye and içtik. Uzun bir süre sizlerden ayrı kalsam da bunun şerefli bir vazife olduğunu bilmek beni mutlu ediyor" ifadelerini kullandı. Sivil hayatında köyde tarımla uğraşan İlhami Demir'in, mektubunun altına 'Mehtap 40' ve 'Şafak 430' yazdığı görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 19:39:38
Güncelleme :23 Ekim 2007 Salı 08:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dagci21 IP: 88.232.88.xxx Tarih : 22.10.2007 19:56:55

Annecım ıcın rahat olsun ne olur oğlun ıyıdır ınsallah pkk askerlerın ellerınde oldunuu solemıs umarım gecen senelerde kacrılanlar gıbı sağ salım yanında olacak...