22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bandırma Vapuru Samsun'da!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için Samsun’da ilk tören Anıt Park’taki Atatürk Anıtı’nda düzenlendi. Burada anıta çelenk konulup saygı duruşunda bulunulduktan sonra törenlere Doğu Park’taki Bandırma Vapuru’nun bulunduğu alanda devam edildi.

Törende, iki deniz eri ile ikisi izci kıyafetli öğrenciler tarafından taşınan bayrak, meşale eşliğinde müze gemi Bandırma Vapuru’ndan indirildi. Daha sonra deniz subayı tarafından kara subayına teslim edilen bayrak, göndere çekilmek üzere kutlama törenlerinin yapılacağı 19 Mayıs Stadı’na götürüldü.

Bu arada, bir tiyatro grubu tarafından Atatürk ve silah arkadaşlarının Bandırma Vapuru ile Samsun’a gelişi temsili olarak canlandırılırken, bayrağın çıkarılması sırasında da sirenler çaldı.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AK Parti milletvekilleri Suat Kılıç, Ahmet Yeni, Musa Uzunkaya, Mustafa Çakır ve Mustafa Demir, CHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ile belde belediye başkanları, çeşitli kuruluşların temsilcileri, gaziler ve aralarında çeşitli illerden gelenlerin de bulunduğu öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
NTVMSNBC
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 12:38:25
Güncelleme :19 Mayıs 2007 Cumartesi 14:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?