19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bankalarda 3G rekabeti arttı

3G, GSM operatörlerinin yanı sıra bankalar arasındaki rekabeti de kızıştırdı. Bireysel bankacılık alanında 3G uyumlu hizmet vermek için start veren Akbank, 'Simge' ile teknoloji alanında fark yaratmayı hedefliyor.

Uygulanmaya bu hafta başlayan 3'üncü Nesil İletişim (3G), bankalar arasında da rekabeti kızıştırıyor. Şu ana kadar Garanti Bankası, İş Bankası ve Akbank 3G'ye özel hizmetlerini uygulamaya aldılar. Garanti Bankası'nın "www.garanti.com.tr" adresinden video bazlı günlük piyasa yorumlarına ulaşılabiliyor. İş Bankası ise müşterilerine telefon şubesine görüntülü olarak bağlanma olanağı sunuyor. Akbank'ın 3G'deki en büyük silahı ise Sabancı Center'dan yayın yapan bir piyasa uzmanı olarak kurgulanan "Simge". Teknolojik ve yapay zekalı bir karakter olan Simge ile Akbank müşterileri günlük piyasa yorumlarına ulaşacak.

Yapay zeka ürünü
Yapay zeka ürünü olan Simge'nin bozuk Türkçesi ise müşteriler ile yapacağı görüşmelerle her geçen gün düzelecek. 3G'de bine yakın Call Center çalışanıyla müşterilerini görüntülü konuşturacak Akbank, teknolojiyi kullanan, zamanı kısıtlı kitleyi müşteri portföyüne katmayı hedefliyor. Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, 3G'nin kendilerine yeni bir kulvar açtığını belirterek, "3G bizim hayal ettiğimiz ortamı yaratıyor. 3G konusunda çok enteresan hizmetlerimiz var" diye konuştu.

Görüntülü Call Center
3G'deki ilk hizmetleri olan "Simge" ile de günlük piyasa yorumlarının takip edilebileceğini belirten Binbaşgil, yeni teknolojik hizmetleri ile ilgili şu bilgileri verdi: "Akbank'ın günlük ekonomik yorumlarını telefonunuza görüntülü olarak getiriyoruz. Dakikalarca Call Center'ı dinleme kalkıyor. Tamamıyla bilgisayarda yarattığımız "simge" karakterinde avatar teknolojisini kullandık. Sabancı Center'dan yayın yapan bir piyasa uzmanı olarak kurguladığımız bu karakterin önüne herhangi bir yazıyı koyduğunuzda Türkçe okumaya başlıyor. Müşterilerle iletişimi arttıkça, karakterin Türkçe'si de gelişecek."
Akbank'ın 2009 ile beraber hem görüntülü telefon bankacılığı hem de mobil bankacılık çalışmalarına başladığını kaydeden Binbaşgil, görüntülü Call Center uygulamasına da geçtiklerini söyledi. Binbaşgil, görüntülü telefonla müşterilerin cep telefonlarından görüntülü aramayı seçtiklerinde karşılarına çıkacak "görüntülü işlem menüsü" üzerinden görerek bankacılık işlemlerini yapabileceklerini ifade etti. Call Center'da bine yakın çalışanın bu hizmeti vermeye hazır olduğunu belirten Binbaşgil, "Turkcell bugün hazır. Diğer operatörler de hazır olduğunda onlarla da bu hizmeti başlatacağız" dedi.

Engelleri de aştıracak
İşitme engelli müşterilerin işlemlerini görerek yapabilmeleri için de hizmet vereceklerini bildiren Binbaşgil, "İşitme engelli müşterilerimizin işlemlerini kendilerinin yapabilmesini sağlamak için işaret dili kullanan bir ekip oluşturmak üzere çalışmalarımızı başlattık. Bu önemli hizmeti en kısa zamanda hayata geçireceğiz" dedi. Akbank'ın özgür bankacılık konsepti ile müşterilere istedikleri yerde istedikleri zaman hizmet vermeyi hedeflediklerini ifade eden Binbaşgil, 3G ile bunu daha pratik bir boyuta getirme imkanları bulunduğunu anlattı. Binbaşgil, müşteri artırma hedefi koyduklarını da belirterek, "Akbank ileriye yönelik hedeflerinde yeni müşterileri olmasını istiyor. Teknoloji kullanan, zamanı kısıtlı bir kesim var onlar da bizim müşterimiz olsun istiyoruz. 3G gibi yeni teknolojiler Akbank'ın müşteri kazanımı için önemli diye düşünüyoruz" diye konuştu. Binbaşgil, 3G ile kapasite, verimlilik artışı ve katma değerli hizmet sağlanacağını vurguladı.

REFERANS
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 19:47:50
Güncelleme :31 Temmuz 2009 Cuma 20:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?