22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Barajda ölüm turu

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları dün hayatlarının en acı günlerinden birini yaşadı. Talihsiz bir kazayla iki arkadaşlarını kaybeden sanatçılar şokta. Önceki akşam saatlerinde meydana gelen korkunç kaza, sahnelerin iki genç kadın operacısını aralarından aldı.

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin bekar koro sanatçılarından alto Gülru Tokoğlu (36), soprano Filiz Şamiloğlu (39) ve suflöz Ümran Özdoğan (40), pazar günü güneşli havayı fırsat bilerek Serik İlçesi Belkız Beldesi’ndeki Köprüçay’a gitti. Sekiz yıldır sık sık uğradıkları Kral Restoran’da yemek yiyen üç sanatçı arkadaş, daha sonra balık sepetlerini toplamakta kullandığı deniz bisikletiyle göle açılmak istedi. Restoran sahibinin bisikletin tehlikeli olduğunu söylemesi ve uyarmasına rağmen sanatçılar dinlemedi.

ÖLÜM TURUNA ÇIKTILAR

Üç arkadaş baraj ayaklarını ve akıntıyı görmek için şelaleye yanaştı. Kısa bir süre sonra akıntıya kapılan kadınlar bağırarak yardım istedi. Ancak baraj kapaklarının açık olması nedeniyle akıntı iyice şiddetlenirken bisiklet, sürüklendiği 4 metre yüksekliğindeki şelaleden kayarak sulara gömüldü.

KALBİ ÇARPIYORDU

Sanatçılardan Filiz Şamiloğlu girdiği girdaptan yüzerek kıyıya çıkmayı başardı. Alto Gülru Tokoğlu ile suflöz Ümran Özdoğan ise kurtulmaya çabaladı. Vatandaşların çabalarıyla kıyıya çıkarılan Tokoğlu’nun yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Çıkarıldığında kalbi atan Ümran Özdoğan ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

VE SON PERDE

ÖZDOĞAN ve Topoğlu’nun cenazeleri dün morgdan alınarak Haşim İşçan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’ne getirildi. İki sanatçının tabutlarına çiçek bırakan arkadaşları gözyaşlarını tutumadı ANTDOB Müdürü Erdoğan Davran “Sevgilerini ve yokluklarını anlatamıyorum” dedi. Viyolonsel sanatçısı Yeliz Kızılay bir parça yorumladı. 28 Mart’ta Ali Baba ve 40 Haramiler operasında sahneye çıkmaya hazırlanan ancak Köprüçay’da hayatlarını kaybeden iki sanatçı böylece son kez sahnedeydi. Tokoğlu’nun cenazesi Ankara’ya, Özdoğan’ın ise İzmir’e gönderildi.

Bana haklarını helal etmeyecekler

İKİ arkadaşının ölümüne şahit olan Filiz Şamiloğlu tedavisinin ardından dün törene katıldı. Şamil-oğlu, arkadaşlarının tabutuna sarılırken, “Bana haklarını helal etmeyecekler” diye gözyaşı döktü. Şamiloğlu, dehşet dakikalarını şöyle anlattı: “Bisiklete binmek istedik. Ancak işyeri sahibi bizi uyardı. Bisikletin güvenli olmadığını ve balık kafeslerini toplamak için kullandıklarını söyledi. Biz sadece bir tur atıp dönecektik. Neşe içinde bisiklete bindik. Bir süre sonra akıntıya kapıldık. Gözlerimi suyun içinde açtım. Kendimi can havliyle kıyıya attığımı hatırlıyorum.” Öte yandan, ölüme sebebiyet suçundan gözaltına alınan Kral Restorant’ın sahibi Kemal G. serbest bırakıldı.
Akşam
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 05:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?