16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Baran hakkında suç duyurusu

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Washington'daki muhafazakar düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü ve Enstitü'nün Avrasya Politikaları Uzmanı Zeyno Baran hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sendikadan yapılan açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu dilekçesinde, enstitünün Türkiye seminerinde yapılan görüşmelerin ve ortaya atılan senaryoların, "açıkça Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğüne kastedenleri azmettirmeye, bu tip hareket ve eylem planlayanları yönlendirmeye ve onlara akıl vermeye yönelik senaryo tiplemeleri" olduğu savunuldu.

Toplantıda "açıkça felaket tellallığı yapıldığı" savunulan dilekçede, bu nedenle toplantıya ev sahipliği yapan ve organize eden ilgili Enstitü yetkililerinin, toplantıya başkanlık eden Zeyno Baran'ın ve savcılığın resen tespit edeceği diğer kişiler hakkında kamu adına soruşturma yapılması istendi. Dilekçede, şikayet edilenler hakkında kamu davası açılması ve bu kişilerin ilgili ceza yasaları uyarınca cezalandırılmaları talep edildi.

Toplantıda ortaya atıldığı iddia edilen senaryolara de yer verilen dilekçede, toplantının amacının, "Türkiye'yi kaos ve kargaşa ortamına çekmek" olduğu ileri sürüldü. Dilekçede, toplantıya Türkiye'den resmi, sivil yetkililerin de katılması ve bu tip senaryolar konuşulurken sergiledikleri tavrın da savcılık tarafından incelenmesi istendi.


aa
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 16:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?