22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Barda 'niye baktın' tartışması

İZMİR'de, bir bara eğlenmeye giden Ebru Altunyılmaz, ‘Niye dik dik bakıyorsun’ diye laf atıp tartıştığı B. Ş. tarafından iki yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Gözaltına alınan B.Ş., Altunyılmaz'ı tanımadığını, kendisine laf atıp küfür edince bıçakladığını ileri sürdü.


Olay, bugün saat 17.00 sıralarında, Kemeraltı Çarşısı, 850 Sokak'taki Kayrak Bar'da meydana geldi. Liseye hazırlık için dershaneye gittiği öğrenilen 14 yaşındaki Ebru Altunyılmaz, Gültepe Semti'ndeki evinden, ‘Dershaneye gidiyorum’ diyerek ayrıldı. Bir süre dershanede kalan Altunyılmaz, daha sonra kız arkadaşlarıyla eğlenmek için bara gitti. Özel bir güvenlik şirketinde güvenlik elemanı olarak çalışırken bir ay önce işten ayrılan, 14 yaşındayken evlendirilen, ancak eşinden ayrı yaşamaya başlayan 2 çocuk annesi 18 yaşındaki B. Ş. de aynı bara gidip alkol almaya başladı. İddiaya göre, bu sırada, arkadaşlarıyla yerinden kalkan Altunyılmaz, bar taburesinde oturan B. Ş.'nin yanına gidip, “Niye bana dik dik bakıyorsun'' diyerek laf attı. Altunyılmaz, daha sonra B. Ş.'nin masanın üzerindeki sigara paketinden izinsiz olarak bir adet sigara aldıktan sonra küfürlü konuşmaya başladı. İki genç kız arasındaki sözlü tartışma, bir anda kavgaya dönüştü. Çantasında taşıdığı bıçağı çıkaran B. Ş., tartıştığı Altunyılmaz'ı göğsü ile karnından yaraladı. Bölgede devriye gezen huzur timleri, haykırışlar üzerine girdiği bardaki B. Ş.'yi elinde suç aleti bıçakla yakaladı.

HASTANEDE ÖLDÜ

Kanlar içinde yere yığılan Altunyılmaz, Özel Şifa Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk tedavisinin ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Altunyılmaz, yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan B. Ş., götürüldüğü Cinayet Büro Amirliği'nde, işsiz olduğunu, eşinden ayrıldığını ve iki çocuğuyla yalnız başına kaldığını belirtti. Bara alkol almaya gittiğini ifade eden B. Ş., bu sırada yanına gelen kızı tanımadığını, kendisine laf atıp küfür ettiği için bıçakladığını söyledi. B. Ş., eşinin kendisine yönelik tehditlerinden korktuğu için yanında bıçak taşıdığını belirtti. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis ekiplerinin Altunyıldız'ın arkadaşlarına ulaşmaya çalıştığı bildirildi.

BARIN BAŞKA SABIKASI DA VAR

Ebru Altunyılmaz'ın genç yaşta yaşamını yitirdiği Kayrak Bar, iki yıl önce de yine bir cinayete sahne olmuştu. YAYSAT'a ait araçla gazete dağıtımı yapan 28 yaşındaki Tolga Çıkrıkçı, barda iki grup arasında çıkan hesap tartışması nedeniyle sokağa da yansıyan bir tartışma sırasında açılan ateş sonucu başından tabancayla vurularak öldürülmüştü.


Olayın ardından bir süre için kapatılan bar sonra tekrar açılmıştı.

Milliyet / DHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 23:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?