22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bardakoğlu'ndan laiklik uyarı

Diyanet İşleri başkanı Ali Bardakoğlu'ndan din görevlilerine laiklik uyarısı

Bardakoğlu din adamlarına seslendi

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Vakfı konferans salonunda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu başkanlığında, ilde görev yapan din adamları ile bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. Adıyaman’ın bir huzur ili olduğunu gördüğünü söyleyerek bundan dolayı da kendisinin mutlu olduğunu söyleyen Prof. Ali Bardakoğlu da konuşmasında özetle şöyle dedi:

Biz din adamları barış için çalışıyoruz. Barışın, huzurun yayılmasında din görevlileri olarak tıpkı bir güvenlik görevlisi gibi hizmet veriyoruz. Ülkemizde din hizmetleri, İslamı anlamak, huzur ve barış içinde olmalı. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak dinimizi bireysel ve toplumsal ahlakla birleştirip, kavrayalım. Sonra da bunu herkese anlatalım. Eğer ahlak olmasa dindarlık da olmaz. Bu nedenle biz eğitim kurumlarına ve dinimizi anlatan doğru yayınlara önem veriyoruz. Beşikten mezara kadar eğitim diyoruz.

Cumhuriyetin temel ilkelerini ve laikliği gözardı edemeyiz. Modern çağa ve gelişen teknolojiye ayak uydurmalıyız. 14 asırdır, bu topraklarda Müslümanlığı yaşıyoruz. Herkesin gözü bizim üzerimizde iken bizler de herkese güzel örnek olmalıyız. İslamı ve dini konuşmak yerine onu en güzel şekilde yaşamalıyız. Herkesi kucaklamalı ve sevmeliyiz. Zaman zaman kusurlarımız olsa da, herkese hizmet edip gönül penceremizi açıp, dini her türlü istismara kapalı olmalıyız. Dini hurafe ve yanlış anlamalardan uzak tutup, insanlara doğru bilgiler vermeliyiz.
VATAN
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2007 Pazar 11:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?