18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Barış Girişimi Hakkari'de

Türkiye Barış Girişimi'nin (TBG) başını çektiği ve aralarında sendikacı, yazar, gazeteci, hukukçu, iş adamı ve gazetecilerin de yer aldığı aydınlar heyetinde Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, KESK Merkez Yönetim Kurulu üyesi Sevgi Göyçe, TTB Genel Başkanı Gencay Gürsoy ve TBG Sözcüsü Oya Baydar ile aralarında Van, Muş, Ağrı ve Diyarbakır Barosu üyelerinin bulunduğu 30 kişilik heyet, Hakkari ve ilçelerinde meydana gelen olayları yerinde incelemek amacıyla ziyarette bulundu.

Hakkari ve ilçelerinde meydana gelen olayları yerinde incelemek amacıyla çeşitli meslek gruplarından 'Yurttaşlar Heyeti' adı altında oluşturulan 30 kişilik bir grup, karayolu ile akşam saatlerinde Van'dan Hakkari'ye geldi. Valilik toplantı salonunda Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu tarafından karşılanan heyet, bölgede yaşanan olaylarla ilgili bilgi aldı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Gencay Gürsoy, Vali Nasuhbeyoğlu'na, 'Barış Adalet Her Yerde Herkese' yazılı rozeti taktı. Gazeteci-Yazar Vecdi Sayar'ın soruşturmanın hangi aşamada olduğu yönündeki sorusuna karşılık Vali Nasuhbeyoğlu, "Bu dava şu anda Van adliyemiz tarafından yürütülüyor. Bağımsız yargı organları delillere ve her türlü hukuki anlamdaki prensibi içindeki yapacağı çalışmalarla bu işin ne olduğunu en iyi şekilde ortaya çıkarılmasını sağlayacaktır. Bu konuda benim çok fazla bir yorum yapmam şu aşamada yanlış olur" dedi.

Görüşmenin ardından heyet üyeleri, Hakkari Belediyesi'ne geçerek, Başkan Vekili Bişar Mavigöz'ü ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Gencay Gürsoy, son dönemdeki bombalama olaylarının kamuoyunda uyandırdığı derin endişeyi çeşitli vesilelerle ifade etmiş olan insanlarla beraber olduklarını belirtti. Belediye Başkanvekili Bişar Mavigöz ise, olayların her zaman bölge insanlarına mal edildiğini belirterek, kimlerin ne şekilde ne yaptıklarının ise belli olduğunu ifade etti. Mavigöz, bölgenin tek temenni ve tesellisinin de bütün sivil toplum örgütlerinin elbirliği ile bu olayın üstüne gitmesi ve kapatılmaması olduğunu söyledi.

Heyet, Belediye Başkanvekili Bişar Mavigöz'le yapılan görüşmenin ardından Şenler Oteli'ne geçerek, burada gerçekleştirdikleri bir toplantıyla yaşanan olaylarla ilgili olarak sivil toplum örgütü temsilcileri ile görüştü. Geceyi Şenler Oteli'nde geçirecek olan heyetin yarın sabah saatlerinde Yüksekova İlçesi'ne geçecekleri belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 22:14:53
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 22:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?