16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Barış karanfillerle uğurlandı

Bodrum'da geçirdiği kazada ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede 5 gün komada kalan ve sonra hayatını kaybeden şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'yu binlerce seveni  karanfillerle  uğurladı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında yaralanan ve tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'nun cenazesi, Bartın'ın Amasra ilçesinde kılınan namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Amasra'daki İskele Camisi'nin önüne getirilen Akarsu'un karanfillerle süslü tabutunun üzerine annesi Hatice'nin isteği üzerine havlu ve seccade konuldu. Anne Hatice ve baba Selahattin Akarsu, çocuklarının tabutuna sarılarak bir süre ağladı. Akarsu'nun, anneannesi ile babaannesinin yanı sıra yakınları da sinir krizleri geçirdi. Anneanne Nazire Kökdemir, ''Yavrum sen buraya yakışmıyorsun. Güzel dişlim'' diyerek ağladı.

Cenaze namazının kılınması sırasında imam, cemaate yönelik ''Ailesinin isteğiyle Akarsu'nun cenazesi tekbir ve dualarla taşınsın. Alkış istemiyorlar'' dedi. Cenaze namazının kılınmasından sonra sanatçının tabutu bir süre omuzlarda taşınarak Amasra belediyesinin cenaze aracına konuldu. Barış'ın posterlerinin açıldığı kortejde yer alan vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği ''Islak Islak'' şarkısını söylediler. Amasra'daki vatandaşlar, gözyaşları içinde yol kenarında uzun koridorlar oluşturarak cenaze aracına karanfiller attılar.

Amasra Şehir Mezarlığı'na getirilen Akarsu'nun cenazesi, yaşanan izdiham nedeniyle zorlukla defnedilebildi. Akarsu'nun annesi, oğlunun mezarına kürekle toprak attı. Babası da elindeki çiçekten koparttığı yaprakları mezarın içine bıraktı. Sanatçının mezarlığına gelen çok sayıda seveni dua etti. Cenaze törenine Akarsu'nun yakınları, Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Asım Kulak, gazeteci Yüksel Aytuğ, sanatçının Yalancı Yarim dizisinde rol aldığı Merve Sevi ile bazı rol arkadaşlarının yanı sıra Yabancı Damat dizisinin başrol oyuncularından Özgür Çevik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar ile çok sayıda kişi de cenaze törenine çelenk gönderdi. Amasra'daki reklam panolarına, Barış Akarsu'nun ''Kalbimizdesin'' yazılı büyük posterleri konuldu.


GİTARLAR SABAHA KADAR ONU ÇALDI

Genç sanatçı Barış Akarsu’nun ölümü sevenlerini yasa boğdu. Akarsu’nun çocukluğunun geçtiği Amasra kumsalında toplanan dostları, gece mum yakıp gitar çalarak sabaha kadar, genç yaşta hayata veda eden Akarsu’nun şarkılarını söyledi. Yakınları "Barış, soğan ekmek yiyerek büyüdü" dedi.

BODRUM’da geçirdiği trafik kazasından sonra 5 gün komada ölüme direnen şarkıcı ve dizi oyuncusu Barış Akarsu bugün memleketi Amasra’da toprağa verilecek. Ölüm haberinin geldiği önceki akşam Amasralılar, Akarsu’nun çocukluğunun geçtiği kumsalda toplanarak ateş yaktı. "Amasra kumsalının hırçın dalgası Barış" yazılı bir de poster açan arkadaşları, gece mum yakıp gitar çalarak sabaha kadar, genç yaşta hayata veda eden Akarsu’nun şarkılarını söyledi. Arkadaşları, şarkıcının soğan ekmek yiyerek Amasra kumsallarında büyüdüğünü anlattılar.



Barış Akarsu posterleriyle bezeli Amasra’da her tarafta bu acı haber konuşulurken, 7’den 70’e neredeyse herkes, sokaklarda cenazeyi bekledi. İstanbul, Ankara ve çevre illerden gelenler de Amasra’da park ve bahçelerde oturdu. Gitar çalarak, balık tutarak geçimini kendi sağlayan, tekvando ve yelken sporu yapan Barış’ı büyüten anneannesi Nazire Kökdemir (70), 8 yaşından 14 yaşına kadar baktığı torununu gözyaşları içinde anlatırken şunları söyledi:

YARDIMLARLA BÜYÜDÜ



"16 yaşında Ereğli’ye gitti. Onu biz büyüttük. Çok erken öldü, keşke bu kadar erken olmasaydı. Dedesiyle çok güzel günler geçirdi. Birlikte denize gider, balık tutarlardı. Çekiç, keserle çok uğraşırdı. Küçüklüğünden beri çok temiz kalpli bir çocuktu. Anne-babası geçinemedikleri için yıllar önce 6 aylığına anlaşmalı olarak boşandılar. Sonra tekrar nikah tazeleyerek bir araya geldiler. Torunum onların ayrı olmasına üzülüyordu."

Barış Akarsu’nun Amasra’ya gelişinde uğradığı lokanta ve balıkçıların görevlileri ile arkadaşları da şarkıcının ölümüne bir türlü inanamadıklarını belirtti. Çocukluk arkadaşı Kudret Gündoğar (32), şöyle konuştu: "Toplanıp devamlı kumsala giderdik. Barış bize gitar çalardı. Sabaha kadar şarap içer, onun söylediği şarkıları dinlerdik. Sabah yatıp öğlene kadar uyuyup tekrar buluşur, kumsalda gitarlı sohbetimize devam ederdik. Bakanı yoktu, ailesinden pek yardım görmezdi. Sağdan soldan yardım ederlerdi. Yelken yapardı. Annesi, babası ayrıydı. Annesinin balık malzemeleri sattığı bir dükkanı vardı. Barış kendi başına büyüdü. Evde yemek yapmazlardı, hiçbir şey yemezdi. Soğan ekmek parasını biz verirdik, ağabeylerimiz de şarap parasını verirdi."



Verdiği sözü tutamadı sevenlerine dönemedi

BarIŞ Akarsu, 29 Haziran 1979’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Amasra’da bitirdi. Çok küçük yaşlarda şehre gelen müzisyenlerden etkilenerek flüt, klavye, gitar gibi müzik aletleri çalmaya başladı. Arkadaş ortamlarında gitar çalıp şarkı söyleyen şarkıcı, daha sonra profesyonel olarak müzikle ilgilenmek için yollara düştü. Önce Antalya’daki bir tatil köyünde animatörlük, ardından Ankara’da garsonluk yaptı. 2004’te arkadaşlarının da ısrarıyla "Akademi Türkiye" adlı yarışmaya katıldı ve birinci oldu.

Yarışmanın ardından İstanbul’a yerleşen Akarsu, 2005’te ilk albümü "Islak Islak"ı, Ağustos 2006’da da "Düşmeden Bulutlara Koşmak Gerek" adlı ikinci albümünü çıkardı. Aynı yıl Star’da yayınlanan "Yalancı Yarim" adlı dizide rol almaya başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olan Akarsu, USDER’den Rock Dalında En iyi Şarkıcı Ödülü, Future dergisinden de Yılın En Sevilen Rock Sanatçısı ve Cem Karaca Özel Ödülü’nü aldı. "Yalancı Yarim" dizisinin çekimleri nedeniyle yaklaşık 2 hafta Bodrum’da kalan ekip, sezon finalini de çekmişti. Ancak reytinglerin yüksek olması sebebiyle çekimlere devam kararı alındı ve ekip 29 Haziran’da yeniden Bodrum’a döndü. Akarsu, geçirdiği kazadan yaklaşık 4 saat önce birkaç turistin aldığı video görüntüsünde "Merak etmeyin. Şimdi gidiyorum ama döneceğim. İki hafta daha buradayım" diyordu. Ancak Club Flipper’dan yola çıktıktan kısa süre sonra, bulunduğu araç bir kamyonla çarpıştı ve verdiği sözü tutamadı.



ÖNCEKİ HABER

Bodrum'da geçirdiği trafik kazasının ardından ağır yaralanan ve komada kaldığı 5 günün ardından yaşam mücadelesini kaybeden Barış Akarsu bugün memleketi Amasra'da dedesinin yanına defnedilecek.

Bodrum'da geçirdiği kaza sonrası tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren şarkıcı Barış Akarsu, Bartın'ın Amasra ilçesinde bugün öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Amasra Belediye Başkan Ali Yıldırım, Akarsu'nun cenazesinin Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınarak Amasra'daki evine götürüleceğini, daha sonra İskele Camisi'nde kılınacak namazın ardından Amasra Şehir Mezarlığı'nda dedesinin yanında toprağa verileceğini söyledi.

Ekiplerin mezarlıkta hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Yıldırım, "Bodrum'a giderek Barış'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldık. Daha sonra İstanbul'a döndüğümde acı haberi duyunca çok üzüldüm. Ailesiyle birlikte sanatçının cenazesini kente getirdik. Akarsu, Amasra'yı temsil eden, hepimizin önemli bir parçasıydı. Yaşamını yitirmesiyle ilçede herkesin bir parçası kayboldu" dedi.

Barış'ın isminin Amasra ile özdeşleştiğini belirten Yıldırım, genç sanatçının ismini Amasra'daki bir sokağa veya parka vermeyi düşündüklerini anlattı.

YAKIN DOSTLARI ÜZÜNTÜLÜ ANLAR YAŞIYOR

Şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'nun müziğe ilk başladığı arkadaşı ve yakın dostları, üzüntülü anlar yaşıyor. Bartın'ın Amasra ilçesinde, Akarsu'nun müziğe ilk başladığı arkadaşı 28 yaşındaki Sami Okutur, şarkıcıyla çocukluklarının beraber geçtiğini, Barış'ın Karadeniz'e has özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Birlikte gitar çalarak şarkı söylediği Akarsu ile 19 yaşında ilk kez aynı sahneyi paylaştıklarını anlatan Okutur, şöyle konuştu:

''Barış, sert müzikten hoşlanırdı. Rock müziğinin tutkunuydu. Arkadaşım çok hayalperestti, ufku da çok genişti. Hayallerindeki yere ulaşmıştı. Aramızdan erken ayrıldı, çok üzgünüm. Şöhret olduktan sonra bazı sanatçılar gibi burnu havalara kalkmamıştı. Onun ekmeği yenir, suyu da içilirdi. Çok vefalıydı. Lise yıllarında Uzak Doğu sporlarıyla ilgilenir ve basketbol oynardı, son zamanlarda da yelken sporuna ilgi göstermeye başlamıştı.''

Okutur, Barış Akarsu hakkında bazı yayın organlarında çıkan ''Ailesine ilçedeki insanlar bakıyordu, soğan ekmek yiyerek Barış ile büyüdük'' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, bunu da Akarsu'nun ruhuna hakaret saydıklarını bildirdi.

Akarsu'nun çocukluk arkadaşlarından Volkan Can da Barış'ın, ilk gitarını 14-15 yaşlarında babasının verdiği harçlıkları biriktirerek satın aldığını belirterek, ''Barış ile kumsallarda şarkı söylerdik. Amasra gençliği olarak hep birlikteydik. Beraber büyüdük. Her çocuk gibi yaramazlıklarımız ve çılgınlıklarımız da oldu'' diye konuştu.Barış'ın Amasra Lisesinden sınıf arkadaşı Hakan Gündoğan ise Barış'ın okulda aktif öğrenci olduğunu ve herkes tarafından çok sevildiğini ifade ederek, şöyle dedi:

''Barış'ın dersleri bazen iyi bazen de kötüydü. Her öğrenci gibiydi. Okulun basketbol takımında oynardı. Şöhret olduktan sonra hiç değişmedi. Hep aynı mütevazılığı devam etti. Sanatçının vefatının ardından bazı kişilerin arkadaşıymış gibi 'birlikte soğan ekmek yerdik' şeklinde demeçler vermelerini yadırgadık. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Ünlü olduktan sonra da Barış hiç değişmedi.''

Bu arada Amasra Belediyesi ekipleri, cenazesi yarın defnedilecek Barış Akarsu'nun mezarının kazı işlemini tamamlayarak çevre düzenlemesini yaptılar.

aa/ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 18:30:08
Güncelleme :6 Temmuz 2007 Cuma 18:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ece IP: 85.102.41.xxx Tarih : 10.07.2007 17:16:17
barış akarsu benim eski sevgilim amasra dayım ben bana barış akarsu sözü var ben hayranlarımı çok seviyorum DEDİ:

elif IP: 81.214.142.xxx Tarih : 7.07.2007 09:00:17
genç ölüm ne kadar acıymış...canım barış canın yanarken sen acı çekerken hiç bişey yapamamak ne büyük çaresizsilik...seni kendi evladım gibi seviyrm...rabbim günahlarını affeylesin yavrum mekanın cennet olsn...allahım bize sabır versin

hafize uğurel IP: 85.110.160.xxx Tarih : 8.07.2007 17:15:47
hayatın bize heran ne yaşatacağını keşke önceden bilsek bizde hayatı ona göre yaşasak ama hayat işte nezaman ne yaşayacağımızı bilemiyoruz işte bu yüzden hep acı çekiyoruz şuan kanımızı donduran barış'ımızın ölümü gibi hepimizin başı sağolsun allah ailesine sabır versin

Vesile GÜNER IP: 85.100.1.xxx Tarih : 8.07.2007 17:36:36
BARIŞ AKARSU adı gibi bakışlarıyla sevgi ve mutluluk dağıtan genç yağız delikanlıydı!!! İçindeki mutluluk hissi bakışlarıyla dışarı korkuyla bakışın sanki gidececeğini hissetmiş gibi hiç kimseyi incitmemek için dikkatli yaşamıyla dürüstlüğüyle gerçekten adam gibi adamdı öldüğünü hala kabulenememiş yaşadığına inanan bir ablasıyım yarışmadan sonra beşiktaşta karşılaştığım halde sadece rahatsız etmemek adına birbirimize gülümsiyerek selam verdik.seni çok seviyoruz her zaman ben yaşadığım sürece benimle yaşayacaksın!!!

ASLIHAN çelik IP: 88.242.13.xxx Tarih : 6.07.2007 18:13:59
senı cok sevdık surmelı gozlu

oktay aybak IP: 85.96.229.xxx Tarih : 29.12.2007 21:09:55

bende herkes gibi bariş abimi seviyordum ama onu kaybettik birgün herkes göçüp gider yinede bariş abimi hiç onu unutmıycam


yavuz aktaş IP: 85.110.116.xxx Tarih : 6.07.2007 15:11:59
mekanın cennet olsun abimm...ALLAH RAHMET etsinn seni çok özlucezzzz...bedenin toprakta olsada sen hep içimizde kalbimizdesinnn rahat uyu..

AYSUN IP: 88.233.30.xxx Tarih : 9.07.2007 16:39:04
GERCEKTEN KAZA ANINDAN BERI HERKEZ GIBI BENDE COK ETKISINDEYIM HALEN INANAMIYORUM SANKI AILEMDEN BIRINI KAYBETMIS GIBIYIM OKADAR COK UZULUYORUMKI ANLATAMAM O HARIKABIR INSANDIYAA NEDEN NEDEN SANKI ALLAH RAHMET EYLESIN TOPRAGI BOL MEKANI CENNET OLSUN

selin.. IP: 88.251.239.xxx Tarih : 10.07.2007 18:17:02
barış akarsu biliyorum şu an bizi görüyosun duyuyosun erken bırakıp gittin ama sakın unutulduğunu sanma seni çooooooooooook seviyoruz tüm kalbimiz seninle mekanın cennet olsun türkiyenin tek barışısın sen rahat uyu yerinde..

gülşen IP: 88.239.1.xxx Tarih : 8.07.2007 20:47:28
KEŞKE BU KADAR ÇABUK BULUTLARA KOŞMASAYDIN BE BARIŞIM!!!SENİ HİÇ UNUTMAYACAĞIM. *SENİ UNUTMAK NE MÜMKÜN*

barış çelik IP: 85.108.88.xxx Tarih : 6.07.2007 13:01:39
yüreğimizde hepyaşıyacaksın ğüle ğüle gittiğin yerde rahat uyuabii seni çok sevdik ve sevmeye devamedeceğiz

musa uzun IP: 88.232.176.xxx Tarih : 6.07.2007 21:18:24
ben cok uzuldum ama bu dunyada kımse kalıcı degıl bunun farkına herkesın varmasını beklıyorum

furkan altıner IP: 88.239.42.xxx Tarih : 6.07.2007 17:49:21
Barış abimi çookkk seviyordum ALLAH rahmet eylesin dua ettik ama olmadı.Mekanı cennet olsun.

derya IP: 88.245.230.xxx Tarih : 6.07.2007 15:55:01
seni unutmayacaz güzel gözlüm

dogukan ışık IP: 85.101.13.xxx Tarih : 6.07.2007 15:34:27
barış abi ne den bizi bırakıp gittin he seni cok seviyordum ve hala sevicem senin hen hoslandıgım sey gözlerin ve saçların oldu bu genc yasda ölmemeliydin

serdar bayram IP: 91.7.80.xxx Tarih : 7.07.2007 06:22:01
Lütfen Ibret Alalim Allah Af Etsin Allah Rahmet Etsin Basimiz Sagolsun Dikat bu Dünyanin bide öteki tarafi var http://serdar61bayram.repage7.de

Mustafa GÖL IP: 85.108.197.xxx Tarih : 6.07.2007 18:51:51
Güle güle git Barış. Seni öz kardeşim gibi sevmiştim. Seveceğim de kardeşim. Gittiğin yerde bekle bizi. Unutmayacağız, geleceğiz yanına. Gelecek yıl doğum gününü kutlayacağız Amasra sahilinde. Seni yüreğimize gömdük canım kardeşim. Keşke o nazar dağlara taşlara değseydi de seni bulmasaydı..

kasımpaşalı IP: 88.242.33.xxx Tarih : 9.07.2007 23:49:34
ipek saçlım,inci dişlim,sürme gözlüm,sen esas olan yerinde rahat uyu meleğim.rabbim yerini mekanını cennet eylesin.demek ki,güzel allahım seni bizden daha çok seviyormuş.zaten hep öyle değilmidir o.bağışlayan affeden.tek sahibimiz senin ve diğerlerinin ve bizlerinde günahlarını af etsin.amin.zaman belli değil ama bir gün buluşacağız bekle bizi arkadaş...:(

selin badur IP: 88.247.225.xxx Tarih : 7.07.2007 22:57:01
allah rahmet eylesin yakınlarına baş sağlığı diliyorum

merve egin IP: 88.243.109.xxx Tarih : 23.06.2008 16:59:45

her zaman sevileceksin ben seni ölmeden 2gün önce rüyamda gördüm.bana sakın üzülmeyin dedin.senin hakkında ileri geri konuşanların allah belasını versin.seni daima kalbimde saklayacağım....


julide mutlu IP: 85.100.175.xxx Tarih : 29.04.2008 22:39:17

ben bu barış akarsuyu sevdiğim için aşkım keşke ölmeseydi ıhı inanamıyorum şarkılarını dinleyip sevgilimden ayrıldığım için dinliyorum ve barış akarsudan ayrıldığım için