22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Barlara 'uyuşturucuyla mücadele sözleşmesi'

BODRUM'da uyuşturucuyla mücadele için barlar, diskolar ve benzeri eğlence yeri sahipleriyle Emniyet Müdürlüğü arasında “İşletmemizde uyuşturucu ve madde bulundurulmamakta ve satılmamaktadır” sözleşmesi yapılacak. Sözleşmeye uymayanların ruhsatları süresiz olarak iptal edilerek ağır para cezaları verilecek, yasal yaptırımlar uygulanacak.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan ‘Bir Avuç Sevgi’ adlı proje kapsamında uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadele için Bodrum’daki bar, disko, müzikhol ve eğlence mekanları işletmecileriyle, uyuşturucu ve madde bağımlılığı yaratacak maddelerin satılmaması, bulundurulmaması ve kullandırılmamasına yönelik sözleşme yapılacak. Sözleşme gereği, üzerinde sarı harflerle, İngilizce ve Türkçe olarak, “İşletmemizde uyuşturucu ve madde bulundurulmamakta ve satılmamaktadır” yazılı levha mekanların girişine asılacak.

Madde Kullanımıyla Mücadele Eğitim Programı çerçevesinde Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Başkomiser Tümer Yılmaz, ilk kez Bodrum'da gerçekleşecek uygulama sayesinde, uyuşturucuyla mücadelede önemli yol alacaklarını söyledi. Önümüzdki nisan ayından itibaren başlatılacak uygulamanın ardından tüm eğlence mekanlarının özel birimler tarafından 24 saat denetleneceğini bildiren Yılmaz, uyuşturucuya rastlanan mekanların ruhsatlarının süresiz iptal edileceğini ve ağır para cezası verileceğini ve yasal yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 11:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?