22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bartın'da 'Sarı Kanat' operasyonu

Bartın'da, emniyet ekipleri tarafından düzenlenen "Sarı Kanat" operasyonunda çeşitli suçlara karıştığı iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Bartın Sulh Ceza Mahkemesi tarafından bazı iş yeri ve evlerde arama yapılması kararı alınmasından sonra operasyon yapıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından 11 iş yeri ve eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskında 9 kişi gözaltına alındı.
Şahısların borç karşılığında verdikleri paralara karşılık boş senet imzalattırdıkları ve senetlere yüksek miktarda para yazarak icra takibi başlattıkları belirlendi.

Aramalarda 1 ajanda, 2 hesap defteri, 1 adet araç kiralama sözleşme makbuz defteri, 24 adet dolu senet, 6 adet imzalı açık senet, 14 adet çek, 1 adet tapu, 1 adet tüfek ruhsatı ve 1 adet boş tabanca şarjörü ele geçirildi. Şahıslardan 4'ü, ifadelerinin ardından savcılık talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde serbest bırakıldı. Diğer 5 şahıs ise adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen E.O. ve M.B ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğer üçü tutuklanarak Bartın Cezaevi'ne gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 18:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?