16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Barzani'ye PKK'ya destek soruşturması

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, KDP lideri Mesud Barzani hakkında, PKK’nın terör faaliyetlerine destek olma suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Diyarbakır Şubesi’nin savcılığa sunduğu dilekçe üzerine başlatılan soruşturmada, Barzani’nin TCK’ya göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Barzani hakkında, PKK’nın eylemlerine ortak olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Barzani ve aile bireylerinin Türkiye’deki mal varlıkları araştırılıyor.

Barzani’nin varsa tüm mal varlıklarına ve banka hesaplarına el konulması için tedbir kararı isteniyor. Ayrıca Barzani’nin, insanlığa karşı işlenmiş suçlar, örgüt kurmak, adam öldürme ve yaralama, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma dahil çok sayıda suçtan cezalandırılması talep ediliyor.  

Derneğin suç duyurusunda, Barzani ve ailesinin Türkiye’deki bütün mal varlıklarına, şirketlerdeki hisselerine, taşınmazlarına, bankalardaki mevduatlarına, gümrüklerdeki mallarına el konulması için tedbir kararı çıkarılması da istenmişti.

ntv
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 12:50:49
Güncelleme :19 Haziran 2007 Salı 10:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?